SEKTÖREL › Toyota TNGA mimarisini küçük sınıfa taşıyor

Toyota TNGA mimarisini küçük sınıfa taşıyor

05 Eylül 2019 / 15:03 Toyota'nın yeni mimarisinin küçük sınıf modellere daha sportif bir sürüş sunacağı açıklanıyor

Toyota TNGA mimarisini küçük sınıfa taşıyor

Toyota’nın C-HR ve Corolla gibi modellerinde yer verdiği TNGA (Toyota Yeni Global Mimarisi) felsefesi, geliştirilerek yeni platformlara aktarılıyor. İlk olarak GA-C platformuyla orta ölçekli modeller için kullanılan TNGA, son jenerasyon Prius, C-HR ve yeni tanıtılan Corolla’da kendine yer bulmuştu.

Benzer şekilde GA-K platformuyla bu felsefe, yeni Camry ve yeni RAV4 ile birlikte büyük SUV ve sedan segmentine aktarıldı. Toyota şimdi ise, TNGA teknolojisini yeni geliştirdiği GA-B platformuyla yeni üreteceği küçük segment otomobillere aktarmaya hazırlanıyor.

a8afce9424e45320dccdb51cd7359c95_0.jpg

GA-C ve GA-K platformları gibi yeni GA-B platformunun da, sürücüsüne güven verecek ve doğal sürüş hissi sunacak şekilde tasarlandığı açıklanıyor. GA-B platformuna sahip yeni araçlarda sürücü koltuğu daha alçakta ve aracın merkezine daha yakın konumlandırılacak. Böylece aracın ağırlık merkezi aşağı çekilecek. Aracın yol tutuşunu iyileştiren bu adımla birlikte aracın sürüş pozisyonu da daha sportif bir sürüşe imkan tanıyacak.

Toyota’nın kullanacağı yeni GA-B platformuyla birlikte kabin alanı maksimum verimlilikle kullanılarak iç mekanda daha geniş ve konforlu bir yaşam alanı elde edileceği de açıklanıyor. Ayrıca platformun yapısı sayesinde daha düşük yüksekliğe ve daha geniş duruşa sahip araçlar tasarlanabilecek. Uzun dingil mesafesine sahip mimariyle birlikte, aracın kompakt boyutları olsa da, kabin genişliğinden ödün verilmeyeceği belirtiliyor.

ÇOK OKUNANLAR