YENİ MODELLER › Toyota, TÜV raporunda başarısını gösterdi

Toyota, TÜV raporunda başarısını gösterdi

30 Kasım 2015 / 22:31 Japon üreticinin modelleri Alman denetleme ajansı TÜV’ün 2016 raporunda üst sıralarda yer aldı

Toyota, TÜV raporunda başarısını gösterdi

Toyota’nın kalitesi ve güvenilirliği daha tescillendi. Toyota modelleri Alman denetleme ajansı TÜV’ün 2016 yılı raporunda 2015 yılında olduğu gibi üst sıralara yerleşmeyi başardı. Böylece; araştırmaya tabi tutulan 14 modeli ile çeşitli kategorilerde ilk 10 içerisinde yer alarak Toyota güvenilirliğini olduğunu bir kez daha kanıtlamış oldu. Japon üretici, farklı kategorilerin yedisinde ilk beş modelin içerisine girerek başarısını yukarıya taşımış oldu.

Araçların farklı yaş ve kategorilerde kusur oranlarının azlığına göre sıralandığı TÜV raporunda Toyota modelleri ilk 10 içinde kendine yer buldu. Genel incelemelerde başarılı performans sergilemeye devam eden modellerden Toyota Prius en güvenilir otomobillerden biri olarak öne çıktı. 6-7 yaş ile 8-9 yaş kategorilerinde ikinciliği elde eden Prius’un ardından, 6-7 yaş kategorisinde hibrit modelleri de bulunan Auris ve Yaris 5 ve 6’ncı sırada yer aldı.

223 modelden oluşan 9 milyon aracın incelenmesiyle hazırlanan TÜV raporu, araçların güvenilirliğini ortaya koyuyor. 40 yılı aşan bir süredir yayınlanan TÜV raporları, araçların dayanıklılığı ve toplam kalitesi hakkında bilgiler sunmayı amaçlarken, bir araç satın almak isteyenler için değerli bir rehber olarak dikkat çekiyor.

Haber: Ege Geçyatan

ÇOK OKUNANLAR