YENİ MODELLER › Toyota Yaris

Toyota Yaris

21 Temmuz 2011 / 22:00 Toyota’nın küçük sınıftaki başarılı temsilcisi Yaris, 3'üncü nesliyle yeniden sahne alıyor...

Toyota Yaris
Selefinin yenilikçi yapısını bir adım ileriye taşımayı amaçlayan yeni Yaris, şehir hayatını kolaylaştırmak istiyor. Selefine oranla daha keskin ve sportif hatlara sahip olan yeni Yaris, adeta küçük bir Auris gibi görünüyor. Uzunluğu 10 mm artarak 3885 mm’ye ulaşan otomobil, böylece B sınıfı ortalamasına biraz daha yaklaşmış. 4.7 metrelik dönüş yarıçapıyla şehir içinde oldukça kıvrak olması beklenen Yaris’in 1695 mm’lik genişliği değişmezken yüksekliği 20 mm azalarak 1510 mm’ye ulaşmış. Bu da otomobile daha sportif bir görünüm kazandırıyor. Yeni Yaris'in dingil mesafesinin 50 mm artmış olması da daha geniş bir kabin anlamına gelebilir.

Yaris’in iç mekanı da oldukça değişmiş. Yüksek kaliteli materyallerin kullanıldığı kabinde en dikkat çekici unsur, selefinde ön konsolun ortasına konumlandırılan, ancak yeni nesilde geleneksel bir şekilde direksiyon simidinin arkasına alınan gösterge tablosu oluyor. Yaris’in, selefinde pekte dikkat çekici olmayan koltuk tasarımı ve kalitesi yerini çok kaliteli malzemelere ve başarılı bir tasarıma bırakmış.Oldukça büyük bir panoramik cam tavanın da sunulduğu Yaris, ayrıca 286 litre bagaj hacmi sunuyor.

Küçük Toyota’nın motor gamındaysa önceki nesilden tanıdık gelen üç seçenek sunuluyor. Bunlar, 1.0 litre ve 1.33 litre VVT-i benzinlilerle ve 1.4 litre D-4D turbodizelden oluşuyor. 998 cc hacmindeki 3 silindirli baz motor 69 bg güç değeri sunarken, 4.8 lt/100 km ortalama yakıt tüketimi ve 110 g/km'lik fabrika verisi emisyon değeriyle oldukça tutumlu bir profil çiziyor. 1.33 Dual VVT-i ünite ise 99 beygir güç üretirken Multidrive S adlı CVT şanzımanla kombine şekilde 5.1 litre/100 km tüketim değerine imza atıyor. 1.4 litre D-4D dizel motorsa performansla birlikte uzun menzil de isteyenlere hitap ediyor. 90 beygir güç ve 1800-2800 d/d arasında 205 Nm tork değerlerine sahip ünite, 6 ileri manuel vitesle ve partikül filtresiyle birlikte 3.9 lt/100 km tüketim değerine ve 103g/km gibi oldukça düşük bir emisyon değerine imza atıyor.

Yeni Yaris,7 hava yastığı, ABS, VSC, USB/Aux çıkışlı ve Bluetooth destekli 6.1 inç renkli multimedya ekranı, otomatik klima, elektrikli camlar, panoromik cam tavan, deri direksiyon simidi gibi birçok donanım sunuyor. Ayrıca  Senso paketiyle yağmur ve far sensörü, Sound paketiyle 280 watt amfili ve 8 hoparlörlü ses sistemi gibi ekstra donanımlara da erişilebiliyor.

Haber: Kerem TOKMAK 

ÇOK OKUNANLAR