
Toyota'dan 200 adetle sınırlı bir GR Yaris
29 Ocak 2026 / 02:11 Toyota, Dünya Ralli Şampiyonu Sébastien Ogier’den ilham alan sınırlı üretim bir GR Yaris hazırladı

Toyota, motorsporlarındaki başarılarından ilham alan özel bir modeli daha otomobil tutkunlarıyla buluşturdu. TOYOTA GAZOO Racing tarafından geliştirilen GR Yaris Sébastien Ogier 9x World Champion Edition, 2026 Dünya Ralli Şampiyonası’nın açılış yarışı olan Monte Carlo Rallisi’nde tanıtıldı.

Sınırlı sayıda üretilecek özel model, TOYOTA GAZOO Racing Dünya Ralli Takımı’nın Sébastien Ogier ile birlikte 2025 Pilotlar Şampiyonası’nı kazanmasının ardından geliştirildi. 2025 sezonunda 11 rallide mücadele eden Ogier, 5 galibiyet ve 10 podyum finişi elde ederek ralli tarihindeki dokuzuncu dünya şampiyonluğunu kazandı ve bu alandaki rekoru egale etti.

GR Yaris Sébastien Ogier 9x World Champion Edition, GR Yaris Aero Performance versiyonu temel alınarak hazırlandı. Modelde, Ogier’in sürüş stilini yansıtmak üzere geliştirilen iki özel dört tekerlekten çekiş modu yer alıyor. Bu modlardan biri olan “SEB” modu, 40:60 ön-arka tork dağılımıyla arkadan çekiş karakterini öne çıkarırken, Toyota Başkanı Akio Toyoda’nın tercih ettiği sürüş tarzını yansıtan “MORIZO” modu da araçta bulunuyor.

Dış tasarımda Toyota’nın 2025 motor sporları faaliyetlerini temsil eden Gravite Siyahı renk tercih edilirken, mat siyah jantlar ve Ogier’in imza rengi olan mavi fren kaliperleri dikkat çekiyor. Radyatör ızgarasında ise Fransız bayrağından ilham alan üç renkli detaylar yer alıyor. İç mekânda kırmızı, mavi ve gri dikişlerle sportif bir atmosfer oluşturulurken, direksiyon simidi GR Yaris Rally2 ralli aracından elde edilen veriler doğrultusunda yeniden tasarlandı. Ön konsolda Ogier’in şampiyonluklarını ve aracın seri numarasını belirten özel bir plaka bulunuyor.

Geliştirme süreci tamamlandığında dünya genelinde yalnızca 200 adet üretilecek olan bu özel versiyonun 100 adedinin Avrupa pazarında satışa sunulması planlanıyor. Prototip araç, Ogier’in Monte Carlo Rallisi’nde 11’inci zaferi için mücadele edeceği yarış öncesinde, Monaco Limanı’nda sergilendi.

Öte yandan TOYOTA GAZOO Racing, 2026 FIA Dünya Ralli Şampiyonası’na Monte Carlo Rallisi ile başladı. Son beş sezonun şampiyonu olan Toyota, aerodinami ve süspansiyon alanında güncellenen GR Yaris Rally1 ile yeni sezonda da iddiasını sürdürmeyi hedefliyor. 2017’den bu yana WRC’de mücadele eden Toyota, bugüne kadar 6 dünya şampiyonluğu ve 105 ralli galibiyeti elde etti.























FERRARI SF90 XX STRADALE FIORANO'DA!
AUDI ACTIVESPHERE CONCEPT
550 BEYGİR GÜCÜNDE YENİ BMW M3 CS