SEKTÖREL › Toyota'dan elektrikli hız rekoru!

Toyota'dan elektrikli hız rekoru!

03 Eylül 2011 / 14:18 Toyota Motorsport GMBH, elektrikli araçlarda yeni hız rekorunun sahibi oldu

Toyota'dan elektrikli hız rekoru!
Toyota Motorsport GmbH (TMG) yüzde 100 elektrik gücüyle çalışan spor otomobiliyle bu kategorideki yeni hız rekorunu ele geçirdi. Almanya’daki Nürburgring Nordschleife'de 20,8km’lik mesafeyi, 7 dk. 47,797 sn'de geçen TMG EV P001, böylece bir önceki rekor olan 9 dk. 1,338 sn’den çok daha iyi bir zamana ümza atmış oldu. Pilot koltuğunda Jochen Krumbach’ın oturduğu otomobil, 800 Nm üreten 2 elektrikli motora sahip. Rekor denemesinde otomobilin hızının 260 km/s’ye ulaştığı açıklanıyor.

Toyota Motorsport GmbH, rekor denemesi ile ilgili ilk hedefini  8 dakika bariyerini kıran ilk elektrikli araç olarak açıklamıştı. Gelen bu rekor, TMG’nin elektrik güç aktarım teknolojisinin gelecekte motorsporları serilerinde rahatlıkla kullanılabileceğini gösterirken TMG’nin bu teknolojiyi 2012’de ticarileştirme kararına olumlu bir destek oldu. TMG Teknik Direktörü Pascal Vasselon projenin amacının iki yönlü olduğuna dikkat çekerek ‘İlk amacımız elektrikli araçlarda yeni bir rekora imza atmak, diğeri ise elektrikli motor ve güç aktarım teknolojimizin son derece zorlu koşullardaki performansını test etmekti. Memnuniyetle söyleyebiliriz ki, motorsporlarının en zorlu parkuru olan Nürburgring’de son derece başarılı bir sonuç elde ettik.” dedi.

Toyota Motorsport GmbH Operasyon Direktörü Rob Leupen de; çok hızlı hareket edebilen elektrikli araçlardaki yüksek potansiyeli gösterdiği için, bu rekorun çok etkileyici bir başarı olduğunu kaydetti. Elektrikli motorsporlarının en az geleneksel yarışlar kadar heyecanlı olduğunu ve Toyota Motorsport’un elektrikli aracını sadece rüzgar ve lastik sesleri eşliğinde izlemenin inanılmaz bir duygu olduğunu belirtti. Bu rekorla, Toyota Motorsport’un adını rekor kitaplarında görmekten gurur duyduğunu da sözlerine ekleyen Leupen, ‘Bu başarı hikayesi bir son değil, başlangıçtır’ diye vurguladı. 

Toyota Motorsport adına rekoru getiren EV P001’in  konsepti Aguti tarafından yaratılarak hayata geçirilirken, motor gücü teknolojisi ise Evo Elektrik tarafından geliştirildi.

ÇOK OKUNANLAR