
Toyota'dan Goodwood'da gövde gösterisi
18 Temmuz 2024 / 11:11 Toyota Goodwood Hız Festivali'nde ünlü isimlerle birlikte performanslı modellerini sergiledi

Toyota, her yıl düzenlenen ve otomobil tutkunları tarafından yakından takip edilen Goodwood Hız Festivali’nde heyecan verici modellerini sergiledi. Toyota’nın gösteri sürüşlerinde, markanın motorsporları yıldızlarına ünlü isimler de eşlik etti.
İngiltere’de tarihi Goodwood Evi’nin arazisinde her yıl dört gün olarak düzenlenen otomotiv kutlaması, Toyota’nın karbon emisyonlarını azaltma konusundaki çok yönlü teknoloji stratejisinin motorsporlarıyla nasıl geliştirildiği bir kez daha gözler önüne serdi.

Ünlü sinema oyuncusu ve otomobil tutkunu Rowan Atkinson, Goodwood’un tırmanma parkurunda Avrupa’da üretilen ilk hidrojen yakıtlı GR Yaris’in direksiyonuna geçti. Motorsporları ve ileri teknoloji şirketi Prodrive’ın başkanı David Richards ve Goodwood Estate’in sahibi Richmond Dükü, bu aracı yolcu koltuğundan deneyimleyen özel konuklar oldular.

TOYOTA GAZOO Racing Dünya Ralli Takımı’ndan sekiz kez Dünya Şampiyonu olan Sébastien Ogier, son şampiyon Kalle Rovanperä ve bu yılın şampiyonluk adayı Elfyn Evans da Goodwood Hız Festivali’ndeydi. Ralli pilotları, GR YARIS Rally1 Hybrid ve bu sezon ilk kez yarıştan yeni Rally2 WRC araçlarını tanıttılar. Ayrıca profesyonel yarış pilotlarının doğrudan katkılarıyla geliştirilen yüksek performanslı bir yol otomobili olan yeni GR Yaris de burada sergilendi.

TOYOTA GAZOO Racing Dünya Ralli Takımı’nın kaptanı Jari-Matti Latvala ise, yeni GR Yaris’in iki özel versiyonunun anahtarlarını Ogier ve Rovanperä’ya resmi olarak teslim etti. Toyota Başkanı ve Usta Test Pilotu Morizo lakaplı Akio Toyoda ise, takıma şampiyonluk kazandıran sürücülerine katkılarından dolayı teşekkür eden video mesajını sundu.
GR Yaris’in Ogier Edition ve Rovanperä Edition modelleri, sınırlı sayıda üretilecek. Bu iki versiyon da, tasarımı ve sürüş karakteristiği dahil olmak üzere Ogier ve Rovanperä’nın kişisel tarzlarına göre özel olarak geliştirildi.

Toyota’nın güçlü GR DKR Hilux Evo T1U yarış aracı da, TOYOTA GAZOO Racing takımından Seth Quintero, Dennis Zenz ve Armand Monleon’un pilotajında Goodwood’un tepe tırmanışı, ralli etabı ve arazi olmak üzere üç parkurunda yeteneklerini sergiledi.
Toyota’nın tam hibrit, şarj edilebilir hibrit, tamamen elektrikli ve hidrojen yakıt hücreli teknolojisine sahip araçlarından oluşan çok yönlü yaklaşımı Goodwood’da da öne çıktı. Etkinlikte, İngiltere’de Toyota liderliğindeki bir konsorsiyum tarafından geliştirilen efsanevi pick-up Hilux’ın yeni bir versiyonu olan hidrojen yakıt hücreli Toyota Hilux prototipi de yer aldı. Ayrıca yine İngiltere’de yapılan ve tam hibritin faydalarını ticari araç pazarına taşıyan Corolla Commercial da etkinlikte sergilenen modellerden oldu.
-
Makyajlı Peugeot 308 ikinci yarıda gelecek
Yenilenen 308, dört motor seçeneği ve güncellenen teknolojileriyle Türkiye pazarına hazırlanıyor
-
BYD ATTO 2 iddialı bir fiyatla geldi
BYD, tamamen elektrikli B-SUV modeli ATTO 2'yi 1.529.000 TL’den başlayan fiyatlarla satışa sundu
-
T10F’te 1 milyon TL’ye sıfır faiz fırsatı
Yılın son kampanyasında 1 milyon 900 bin TL’ye varan farklı kredi seçenekleri de kullanıcıları bekliyor
-
Nissan'da X-Trail ve Townstar fırsatları
Nissan Türkiye, X-Trail ve Townstar modellerini Aralık ayına özel avantajlarla sunuyor
-
TIGGO7 ve TIGGO8 İstanbul Park'ta tanıtıldı
Chery'nin makyajlı modelleri TOSFED İstanbul Park’ta gerçekleştirilen test sürüş etkinliğiyle tanıtıldı
-
Mokka GSE Şubat ayında Türkiye'de olacak
281 HP gücünde elektrikli motora sahip olan Mokka GSE, 0’dan 100 km/s hıza 5,9 saniyede ulaşıyor
-
Škoda Elroq 100 bin üretim adedini geçti
Skoda'nın Mladá Boleslav tesisinde üretilen 100 bininci Elroq, Mamba Green renginde bir Elroq RS oldu
-
ALJ Türkiye, ağaçlandırma seferberliğinin ilk adımını İzmir’de attı
Satılan her araç için 10 fidan dikilmesini içeren kampanya kapsamında İzmir Buca’da 310 bin fidan toprakla buluştu
-
JAECOO 7'ye yeni renk seçeneği geldi
JAECOO 7'nin renk seçenekleri arasına “Bloodstone Red” isimli yeni seçenek eklendi
-
INSTER'ın Dynamic versiyonu Türkiye'de...
Hyundai INSTER'ın 327 km menzil sunan yeni Dynamic versiyonu 1.416.000 TL'lik fiyat etiketi taşıyor























FERRARI SF90 XX STRADALE FIORANO'DA!
AUDI ACTIVESPHERE CONCEPT
550 BEYGİR GÜCÜNDE YENİ BMW M3 CS