SEKTÖREL › Toyota'dan hibrit atağı...

Toyota'dan hibrit atağı...

30 Mart 2017 / 16:55 Toyota C-HR Hybrid'in de etkisiyle hibrit otomobil satışlarını arttırmayı hedefliyor...

Toyota'dan hibrit atağı...

İlk hibrit modeli olan Prius’u bundan 20 yıl önce dünya yollarına salan Toyota, günümüzde geniş bir hibrit gamına sahip. Dünya genelindeki hibrit otomobil satışlarını yıllık 1.5 milyon adetlere taşıyan Toyota, 2020 yılına kadar toplamda 15 milyon hibrit araç satışına ulaşmayı hedefliyor. Bugün dünyanın 90 ülkesinde 33 farklı hibrit ve bir de plug-in hibrit modeli ile yer alan Toyota’nın bu hedefinde hiç şüphe yok ki; C-HR’da önemli bir görev üstlenecek.

Ülkemizde üretilen ilk hibrit otomobil olan C-HR, Toyota’nın yeni TNGA platformu üzerine geliştirilen, Japonya dışındaki ilk modeli olma özelliğini taşıyor. Yüksek oturma pozisyonunu düşük ağırlık merkeziyle bir araya getiren C-HR Hybrid’de, arka aksta konumlandırılmış elektrikli motorla kombine edilmiş 1.8 litrelik VVT-i benzinli motora sahip 122 beygirlik bir hibrit sistem görev yapıyor. Dur-kalk trafikte sadece elektrik motoruyla da ilerleyebilen C-HR Hybrid’in ortalama yakıt tüketimi 3.9 lt/100 km, CO2 emisyonu ise 86 g/km olarak veriliyor. 0’dan 100 km/s hıza 11 saniyede ulaşan hibrit teknolojili C-HR gücünü ön tekerleklerine aktarıyor. Buna karşılık otomobilin 1.2 litrelik turbo benzinli versiyonunda dört tekerlekten çekiş seçeneği de sunulmakta.

C-HR Hybrid, yüzde 50 ÖTV ile sunulduğu için, 115 bin TL’den başlayan avantajlı fiyat etiketleri taşıyor. Advance, Dynamic ve Diamond adında üç farklı donanım paketiyle alınabilen otomobil, baz versiyonunda dahi dikkat çekici donanım özellikleri sunuyor.

ÇOK OKUNANLAR