SEKTÖREL › Toyota’dan hibrit rekoru!

Toyota’dan hibrit rekoru!

09 Eylül 2015 / 15:36 Japon üretici, ilk hibrit satışı gerçekleştirdiği 1997 yılından bu yana 8 milyon hibrit otomobil sattığını açıkladı

Toyota’dan hibrit rekoru!

Toyota, öncüsü olduğu hibrit teknolojisine sahip otomobil satışlarında 8 milyon adedi geçtiğini açıkladı. İlk seri üretim hibrit otomobilin piyasaya sunulduğu 1997 yılından bu yana 90 ülke ve bölgede 30 farklı hibrit modeli ile pazarda yer alan Toyota, 8.048.400 adetlik satışıyla hibrit satışlar konusunda liderliği elinde bulundurmayı sürdürüyor. Hibrit araçların kullanılmasıyla benzer ölçülerdeki benzinli motorlara göre bugüne kadar 58 milyon ton daha az CO2 salımı gerçekleştirildiğini açıklayan Japon üretici, bununla birlikte hibrit teknolojisi sayesinde yaklaşık 22 milyon kilolitre yakıt tasarrufu sağlandığını da söylüyor.

“Her zaman daha iyi otomobiller üretme” misyonu ile hareket eden Toyota, hibrit teknolojisini orta ve uzun vadede çözüm olarak görüyor. Bu teknolojiyi geliştirmeye devam eden Toyota, 2020 yılında her Toyota modelinin birer hibrit versiyonunun olmasını hedefliyor.

Japon üretici, yakıt hücreli araçtan hibritlere ve içten yanmalı motorlara kadar tüm güç ünitelerinde çevrecilik olgusunu sürüş dinamiklerine zarar vermeden artırırken, aynı zamanda üretim maliyetlerini düşürmeyi de hedefliyor.

Haber: Ege Geçyatan

ÇOK OKUNANLAR