İLK BAKIŞ › Toyota’dan Mazda MX-5’e rakip mi geliyor?

Toyota’dan Mazda MX-5’e rakip mi geliyor?

10 Ekim 2015 / 16:42 Japon üretici Tokyo’da yeni bir giriş seviye spor otomobil konsepti gösterecek

Toyota’dan Mazda MX-5’e rakip mi geliyor?

Toyota Ekim ayı sonunda düzenlenecek olan Tokyo Otomobil Fuarı’nda yeni bir giriş seviye spor otomobil konsepti gösterecek. S-FR adı ile anılacak olan yeni konsept otomobil, küçük ve hafif gövdesi ile eğlenceli sürüşler arayan spor otomobil tutkunları için geliştirilmiş. Önden motorlu, arkadan itişli düzene sahip olan konsept otomobil sadece 3.990 mm’lik uzunluğu, 1.695 mm’lik genişliği, 1.320 mm’lik yüksekliği ve 2.480 mm’lik aks aralığına sahip. Dört koltuklu bir kabine sahip olan konsept ayrıca köşeli olmayan hatları, sarı gövdesi ve siyah tavanı ile şirin bir görünüme sahip.

Oldukça temel seviyede bir iç mekana sahip olan konsept otomobil tamamen dijital gösterge paneli, klima kontrolleri için birkaç tuş, USB girişleri, start/stop ve güç soketi ile birlikte geliyor. Ayrıca sürücünün 6-ileri şanzımana ulaşabilmesi için kısa bir vites topuzuna sahip olan S-FR konsepti, bağımsız süspansiyonu ile de dikkat çekiyor.

Japon üretici konsept otomobilin motoru ile bir bilgi paylaşmamış olsa bile, otomobilin üretilmesi durumunda Japonya’da satışta yer alan Corolla’nın kaputunun altında yer alan 1.5-litre hacimli 130 bg gücündeki üniteye sahip olabileceği tahmin ediliyor. Toyota’nın S-FR konseptinin üretimine karar vermesi durumunda, otomobilin 2018 yılında satışa çıkacağı tahmin ediliyor.

Haber: Ege Geçyatan

ÇOK OKUNANLAR