SEKTÖREL › Toyota'dan yeni bir güvenlik teknolojisi

Toyota'dan yeni bir güvenlik teknolojisi

16 Temmuz 2020 / 23:07 Toyota, “Kontrolsüz Hızlanma” kazalarının önüne geçecek yeni bir sistem geliştirdi

Toyota'dan yeni bir güvenlik teknolojisi

Toyota, gaz pedalına istemsiz basılarak yaşanan kazaları önlemek için yeni araçlarına kademeli olarak "Artı Destek" sistemini ekleyeceğini duyurdu. Yeni sistem, gaz pedalına istemsiz olarak basıldığını algılayarak sürücüyü sesli ve görsel olarak uyarırken, aynı zamanda aracın kontrolsüz olarak hızlanmasını da engelliyor. Toyota ayrıca mevcut araçlara da “Gaz Pedalına Kazara Basma Kontrolü Sistemi II” teknolojisini adapte ederek daha fazla güvenlik sunmaya hazırlanıyor.

“Kontrollü Hızlanma Fonksiyonu” sistemini geliştirdiğini açıklayan Toyota, gaz pedalına yanlışlıkla basılarak oluşan kazaların önüne geçilmesini veya hasarın şiddetini azaltmayı hedefliyor. Marka, 1 Temmuz’dan itibaren bu sistemi yeni araçlar için "Artı Destek" adıyla sunmayı planlarken, mevcut araçlar için ise “Gaz Pedalına Kazara Basma Kontrolü Sistemi II” ile adapte edecek.

Hızlanma ünitesindeki hata kaynaklı kazaların engellenmesi ve zararın olabildiğince azaltılması amacıyla Toyota ilk olarak, 2012 yılında Akıllı Mesafe Sonarı’nı (ICS) devreye almıştı. 2018’den bu yana ise “Gaz Pedalına Kazara Basma Kontrolü Sistemi’ni” kullanmaya başladı. Mevcut sistemde sensörler duvar veya cam gibi engelleri algılayarak kontrolsüz gaz pedalına basılmasıyla yaşanacak kazaları önlüyor. Toyota’nın elde ettiği verilere göre ICS, gaz pedalının kontrolsüz kullanılmasıyla oluşabilecek tüm potansiyel kazaları yüzde 70 oranında engelleyebiliyor.

ÇOK OKUNANLAR