GÜNDEM › Toyota’dan yüzde 30’a kadar daha tasarruflu yeni motorlar…

Toyota’dan yüzde 30’a kadar daha tasarruflu yeni motorlar…

12 Nisan 2014 / 21:17 Toyota, daha iyi termal verime sahip 14 yeni motoru 2015 yılından itibaren pazara sunmayı planlıyor

Toyota’dan yüzde 30’a kadar daha tasarruflu yeni motorlar…

Toyota’nın hibrit teknolojisinde elde ettiği kazanımlar benzinin her damlasının verimli kullanılmasını olanak veren yeni geliştiren motorlarda kullanılmaya başlandı. Toyota, bu yeni teknolojisi ile yakıt tasarrufunu ve çevreci performansını en üst düzeye çıkarma amacını taşıyor.

Geliştirilen bu motorlardan birincisi, Toyota’nın normalde hibrit motorlarda kullandığı Atkinson çevriminden yararlanılan 1.3 litrelik benzinli motor. Atkinson çevrimli motorların kullanımı ile kompresyon oranı artıyor ve yüksek bir sıkıştırma oranı ile boşa giden ısı miktarı azalıyor, böylece termal verim artarak yüzde 38’e yükseliyor. Bu sayede, yeni özellikleri ile günümüz modelleriyle karşılaştırıldığında yakıt tasarrufunda yaklaşık yüzde 15 artış sağlanıyor.

Ayrıca, markanın Daihatsu ile birlikte geliştirdiği 1 litrelik benzinli motorun termal verimliliği de yüzde 37’ye yükselerek, hali hazırda bulunan modellerde kullanılan motora göre yakıt tasarrufunda yaklaşık yüzde 30 artış sağlanıyor.

Haber: Ege Geçyatan

ÇOK OKUNANLAR