YENİ MODELLER › Toyota'nın cep roketi güncellendi

Toyota'nın cep roketi güncellendi

18 Ocak 2024 / 23:18 Bir dizi teknik güncellemeye sahne olan GR Yaris'in motor gücü de 280 bg'ye çıkarıldı

Toyota'nın cep roketi güncellendi

Toyota, güncellenen GR Yaris'i 2024 Tokyo Auto Salon’da tanıttı. Tasarımında bir dizi dokunuş gerçekleştirilen ateşli hatchback, daha iyi bir sürüş deneyimi sunmak adına bir dizi teknik yeniliğe de sahne oldu. GR Yaris'in “sürücü öncelikli” bir otomobil olarak temel karakterini zenginleştirmek adına TOYOTA GAZOO Racing mühendisleri, Toyota test sürücüleri, yarış ve ralli pilotları birlikte çalışmış. Böylece GR Yaris, sürücünün motoru çalıştırdığı andan itibaren özel deneyim yaşamasını sağlayan bir araç olmayı başarmış.

f5759a36ced1cbfea76d24a4d1e65669_0.jpg

Toyota, GR Yaris’i ilk kez tanıttığında turbo beslemeli motoru, dünyanın en güçlü üç silindirli seri üretim motoru olma özelliğine sahipti. Şimdi ise Toyota bu araçta daha fazlasını sunuyor. 19 bg güç ve 30 Nm tork artışıyla birlikte GR Yaris, artık 280 bg ve 390 Nm tork üretiyor.

Toyota, GR Yaris’in motor gücünü artırırken aynı zamanda dayanıklılığının da korunmasını sağlamış. Japonya Ralli Şampiyonası ve Japon Dayanıklılık Yarışı gibi serilerde limitlerine kadar test edilen bu motor, bir kez daha yarış pisti ve ralli etaplarında geliştirilmiş. Güçlendirilmiş supap sistemi, yeni egzoz supap materyalleri ve D-4ST yakıt enjeksiyon basıncının artırılması gibi güncellemelerle birlikte hafif pistonlar kullanılarak daha dayanıklı bir motor elde edilmiş.

f5759a36ced1cbfea76d24a4d1e65669_2.jpg

Aynı zamanda yeni modelde sunulacak özel "Pist Paketi" kapsamında daha iyi soğutma performansı sunan bir donanım tercih edilebilecek. Bu pakette yeni bir alt radyatör, hava girişinde modifikasyonlar ve bir ara soğutucu spreyi yer alıyor. Yeni GR Yaris, üç silindirli motorunu, hızlı vites geçişleri için tasarlanan yeni 8-ileri GAZOO Racing Direct otomatik şanzıman ile eşleştiriyor.

f5759a36ced1cbfea76d24a4d1e65669_4.jpg

Güncellemeyle birlikte GR Yaris'in şasisi daha da güçlendirilmiş. Kabinde de kokpit düzeni ve sürüş pozisyonu daha etkileyici bir his için yeniden tasarlanmış. Süspansiyon ayarları ve güçlendirilmiş ön amortisör sayesinde, daha iyi yol tutuş, gövde kontrolü ve sürüş performansı elde edildiği de verilen bilgiler arasında bulunuyor.

f5759a36ced1cbfea76d24a4d1e65669_3.jpg

Safkan bir performans aracı olan GR Yaris’te yapılan tasarım değişiklikleri, sadece kozmetik güncellemeler olmanın ötesine geçiyor. Profesyonel yarış pilotlarından ve test sürücülerinden alınan geri bildirimlerle güncellenen aracın tüm detayları daha fazla yere basma gücü, yol tutuş ve daha iyi aerodinamik performans için geliştirilmiş. Aracın revize edilen alt ön panjurları, en iyi ağırlık dengesini sağlayacak şekilde optimize edilmiş. Alt yan panjurlar ise daha iyi soğutma performansını destekliyor. Arka tarafta yenilenen tamponda, sürtünmeyi azaltan ve manevra kabiliyetini artıran güncellemeler bulunuyor.

f5759a36ced1cbfea76d24a4d1e65669_1.jpg

Tüm detaylara önem veren Toyota, sis ve geri vites lambalarını da arka ışıklandırma grubuna taşıyarak, hasar riskini azaltmış. Benzer şekilde yükseğe konumlandırılmış arka ışıklandırmalar, arkadan gelen sürücülerin GR Yaris’i daha iyi bir şekilde görmesini sağlıyor.

ÇOK OKUNANLAR