SEKTÖREL › Toyota'nın hibrit satışları 15 milyonu geçti

Toyota'nın hibrit satışları 15 milyonu geçti

04 Mayıs 2020 / 13:54 İlk hibrit otomobili Prius'u 1997 yılında satışa sunan Toyota'nın hibrit satışları 15 milyon adedi aştı

Toyota'nın hibrit satışları 15 milyonu geçti

Toyota, ilk hibrit otomobili Prius'u satışa sunduğu 1997 yılından bugüne kadar tüm dünyada 15 milyon adetlik hibrit model satışı gerçekleştirdi. Toyota Avrupa’daki hibrit araç satışlarında da 2.8 milyon adedi geçerek önemli bir başarıya imza attı. Markanın tüm Avrupa’daki hibrit araç satış payı yüzde 52’ye ulaşırken, Batı Avrupa’da ise bu rakam yüzde 63’e ulaştı. Toyota, Türkiye’de de 2009 yılından bugüne kadar 23.659 adetlik hibrit otomobil satışı gerçekleştirdi. Günümüzde Türkiye yollarında olan her 100 hibrit araçtan 93’ü Toyota logosu taşıyor.

1970’li yıllarda hibrit araçları geliştirme kararı alan Toyota, Kyoto Protokolü’nün imzalandığı 1997’de ilk nesil Prius’u tanıtarak çevresel hareketlere hız kazandıran ilk marka oldu. Hibrit teknolojisi sayesinde, 120 milyon tondan fazla CO2 emisyonu salımının engellendiği açıklanıyor. Dünya çapında farklı segmentlerde ve gövde tiplerinde 44 hibrit model sunan Toyota, hibrit ve elektrikli araçların geniş kitlelerce kullanılıp yaygınlaşması adına bayrak taşıyıcı olmaya devam ediyor. Hibrit araçlarını geliştirmeye devam eden Toyota, günümüzdeki otomobillerinde dördüncü nesil hibrit sistemine yer veriyor. 

Toyota, hidrojen yakıt hücreli araçların, geleceğin elektrikli araçları arasında önemli bir bölümünü oluşturacağını tezini desteklerken, aynı zamanda farklı güç üniteleri geliştirme stratejisiyle ilerliyor. Buna göre Toyota, pazarların altyapısına ve müşteri taleplerine göre emisyonları azaltma hedefi doğrultusunda farklı elektrikli araçlar sunmaya devam edecek. Tek bir araç tipini geleceğin modeli olarak değerlendirmeyen Toyota, hibritler, kablo ile de şarj edilebilen hibritler, yakıt hücreliler ve bataryalı elektrikli araçlar olmak üzere, her çevreci otomobilin birer rolü olduğu vizyonuyla hareket ediyor.

Toyota bu vizyonla birlikte Avrupa’da 2025 yılına kadar, en az 10 adedi sıfır emisyonlu elektrikli model olacak şekilde 40 yeni veya güncellenmiş elektrikli motora sahip model sunacak. Hibrit araçlar, güç ünitesi tercihlerinde temel seçenek olarak kalmaya devam ederken, hidrojen yakıt hücreli ve elektrikli olmak üzere diğer araç tipleri de Toyota tarafından satışa sunulacak.

ÇOK OKUNANLAR