
Toyota'nın yeni Dakar canavarları hazır
17 Aralık 2020 / 00:09 TOYOTA GAZOO Racing, 2021 Dakar Rallisi’ne dört yeni Hilux ile katılacak

TOYOTA GAZOO Racing, 3 Ocak 2021’de Suudi Arabistan’ın liman şehri Cidde’de başlayacak olan 2021 Dakar Rallisi’ne dört yeni Hilux ile katılacak. 2012 yılından bu yana Dakar’da mücadele eden takım, 2021’de yüksek deneyimi olan sürücülerle birlikte rally-raid dünyasındaki yeni isimlerden oluşan bir kadro oluşturacak.
Toyota GAZOO Racing 2012’de Dakar Rallisi’ne girmesinden bu yana önemli başarılara imza attı ve 2019’da Dakar Rallisi’ni kazanmayı başardı. 2019’da Dakar’ı kazanan ve 2020’de ikinci olan Nasser Al-Attiyah ve Mathieu Baumel, 2021’de de takıma öncülük edecek. 2020’de Endülüs Rallisi’ni kazanan Nasser, 2021’de kariyerinin üçüncü Dakar Rallisi’ni kazanmayı hedefliyor. Giniel de Villiers ve co-pilotu Alex Haro ise, 2019’da ettikleri Fas Rallisi zaferini yeni başarılarla taçlandırmayı amaçlıyorlar.

2021’de takıma yeni katılacak Henk Lategan ve Brett Cummings de, Hilux ile Dakar Rallisi’nde mücadele edecekler. Son derece rekabetçi Güney Afrika Cross-Country Serisi’ni iki defa üst üste kazanan Henk Lategan, ilk kez Dakar’a katılacak. Co-pilotu Brett Cummings ise daha önce motosiklet kategorisinde iki defa mücadele etmişti ve Henk Lategan ile kariyerine yeni bir Dakar Rallisi ekleyecek.
Takımın dördüncü aracını ise Shameer Variawa ve Dennis Murphy ikilisi kullanacak. Toyota Gazoo Racing ile ilk kez Dakar Rallisi’ne çıkacak olan Shameer Variawa, Güney Afrika’daki yerel şampiyonalarda önemli başarılara imza attı.

TOYOTA GAZOO Racing, 2021 Dakar Rallisi’nde Toyota Hilux’ın son versiyonu ile mücadele edecek. Bu araç Güney Afrika’da yer alan efsanevi Kyalami Grand Prix Pisti’nin yakınında yer alan takımın merkezinde yapıldı ve geliştirildi. Yarışlarda kendini kanıtlayan Hilux üzerine yapılan araç, ortada konumlu motora, bağımsız süspansiyona ve dört çeker sistemine sahip.
2021 yılı için aracın altyapısı ve geometrisi değiştirilmezken süspansiyonlarda ve atmosferik V8 motorda güncellemeler yapıldı. 2021 Toyota Hilux yarış aracının dış tasarımı ise üretim versiyonu yeni Hilux’ın tasarımını yansıtacak şekilde kapsamlı olarak değiştirildi.
2021 DAKAR RALLİSİ'NDEKİ YENİLİKLER
2021 Dakar Rallisi bir kez daha sadece Suudi Arabistan’da gerçekleştirilecek ve 3 Ocak’ta ekipler Cidde’den yola çıkacaklar. 2021 rotası, 2020 yarışına benzer bir bölgeden geçecek, ancak organizatörler tamamen yeni bölümlerle daha zorlayıcı bir yarış hazırlamışlar. 2021 Dakar Rallisi 15 Ocak’ta başladığı yerde tamamlanacak.
2021 yarışı için yeni bir dijital yol kitabı kullanılacak. Bu rota, her etabın hemen başlangıcında kullanıma açılacak. Bu yeni yaklaşım 2020 Dakar Rallisi’nin bazı etaplarında denenmişti ve şimdi ise 2021’de tüm etaplarda kullanılacak. Yeni format, rallinin yarış komiserleri ve görevliler tarafından daha kolay takip edilmesini sağlarken aynı zamanda daha tahmin edilemez mücadelelerin olmasını sağlayacak.
-
Kia'nın küçük elektriklisi Türkiye'de...
Kia, 4 metrelik elektrikli modeli EV2’yi 1.599.000 TL’den başlayan lansman fiyatıyla satışa sundu
-
Merakla beklenen Hyundai'nin üretimi başladı
Hyundai, İzmit fabrikasından çıkacak ilk elektrikli modeli IONIQ 3’ün üretimine başladı
-
Toyota, yeni Hilux'ı satışa sundu
Yeni Hilux'ın ardından Toyota'nın yeni RAV4 modeli de yılın son çeyreğinde Türkiye pazarında olacak
-
Makyajlı Peugeot 308 dizel motorla geldi
Yenilenen Peugeot 308, dizel motor ve 2,36 milyon TL’den başlayan fiyatlarla Türkiye'de...
-
Elektrikli GLC'de Türkiye'ye özel versiyon
Elektrikli Mercedes-Benz GLC'nin Türkiye pazarına özel versiyonu 5.720.000 TL'den başlıyor























FERRARI SF90 XX STRADALE FIORANO'DA!
AUDI ACTIVESPHERE CONCEPT
550 BEYGİR GÜCÜNDE YENİ BMW M3 CS