SEKTÖREL › Toyota'nın yenilenen küçükleri geldi

Toyota'nın yenilenen küçükleri geldi

07 Haziran 2024 / 13:11 Toyota, güncellediği Yaris Hybrid ve Yaris Cross Hybrid modellerini Türkiye’de satışa sundu

Toyota'nın yenilenen küçükleri geldi

Toyota, yenilikçi tam hibrit teknolojisine sahip Yaris Hybrid ve Yaris Cross Hybrid modellerini yenilenen ürün gamıyla Türkiye’de satışa sundu. B hatchback modeli yeni Yaris Hybrid, 1 milyon 255 bin TL’den başlayan lansmana özel fiyatlarla sunulurken, B-SUV modeli Yaris Cross Hybrid ise 1 milyon 490 bin TL’den başlayan lansmana özel fiyatlarla kullanıcıları bekliyor.

4094bab278a57b6eba07639b47a4b07b_1.jpg

Toyota, Yaris Hybrid ve Yaris Cross Hybrid modellerini, markanın en yeni hibrit teknolojileriyle buluşturdu. Geniş bir tam hibrit ürün gamına sahip olan Toyota, bu çeşitliliğini Yaris Hybrid ve Yaris Cross Hybrid modellerinde sunduğu iki farklı güce sahip hibrit motor seçenekleriyle daha da arttırdı. Yenilenerek iddiasını daha ileriye taşıyan Yeni Yaris Hybrid ve Yeni Yaris Cross Hybrid, yüksek verimliliğiyle öne çıkan 116 bg tam hibrit ve yüksek performansı düşük yakıt tüketimiyle bir araya getiren 130 bg tam hibrit versiyonuyla tercih edilebiliyor.

4094bab278a57b6eba07639b47a4b07b_2.jpg

Daha performanslı tam hibrit versiyonlar, yüzde 12 artışla 130 bg motor gücüne ve yüzde 30 artışla 185 Nm maksimum torka ulaştı. Bu sayede Yaris Hybrid 0-100 km/s hızlanmasını 9.2 saniyede tamamlarken, Yaris Cross Hybrid ise bu hıza çıkmak için 10.7 saniyeye ihtiyaç duyuyor. Her iki model de düşük tüketimleri ve düşük CO2 emisyonlarıyla dikkat çekiyor. Yaris Hybrid’in tüketimi 3.9 lt/100 km’ye kadar düşerken B-SUV modeli Yaris Cross Hybrid sadece 4.5 lt/100 km tüketime sahip. Yeni Yaris Hybrid, 96-116 g/km düşük CO2 emisyonuyla da dikkat çekerken, Yaris Cross Hybrid 101-116 g/km CO2 emisyonu ile sınıfının en düşük değerlerini sunuyor.

4094bab278a57b6eba07639b47a4b07b_4.jpg

Yeni Yaris Hybrid ve Yaris Cross Hybrid, son teknolojiye sahip bilgi ve eğlence sistemleriyle tamamen yeni bir dijital kullanıcı deneyimi sunuyor. Yenilenen modellerde, versiyona göre 12.3 inç dijital göstergenin yanı sıra daha sezgisel tepkiler veren 10.5 inç multimedya ekranı yer alıyor.

Sınıfında öne çıkan ölçülerdeki ekranlar, her koşulda en iyi görüntüyü sağlayacak şekilde konumlandırılmış. Yaris Hybrid ve Yaris Cross Hybrid’in gelişmiş multimedya sistemi, artırılmış işlemci gücü sayesinde komutlara daha hızlı yanıt vererek kolay ve sezgisel kullanım için tasarlanmış. Sistemde; geliştirilmiş, daha duyarlı bir ses tanıma sistemi ve doğal konuşma dilini tanıyabilen yerleşik bir “Hey Toyota” sesli asistan da yer alacak. Hem Apple CarPlay hem de Android Auto için kablosuz akıllı telefon entegrasyonu ile kolay bağlantı sağlayan sistem her zaman pratik bir kullanım sunuyor.

0e39fd05109f70f1365c848b0be36ea9_0.jpg

Toyota, Yaris Hybrid modelini 116 bg Hybrid Flame ve 130 bg Hybrid Passion X-Pack olmak üzere Türkiye’de iki donanım seviyesiyle satışa sundu. Her iki donanım seviyesi de yüksek standartlarıyla öne çıkıyor. Hybrid Flame 9 inç multimedya sistemi, otomatik klima, Geri Görüş Monitörü, Kablosuz Apple Car Play ve Android Auto ve LED Stop Lambaları olmak üzere birçok standart donanımla geliyor. Hybrid Passion X-Pack donanım seviyesinde ise Hybrid Flame versiyonuna ek olarak 15 inç alüminyum alaşım jantlar, 10.5 inç Multimedya Sistemi, Panoramik Cam Tavan, LED Ön Farlar, Kablosuz Şarj Ünitesi, 12.3 inç Dijital Gösterge Ekranı ve Nanoe-X teknolojili çift bölgeli otomatik klima gibi özellikler sunuluyor.

Kısa zamanda büyük beğeni toplayan ve sayısız ödülün sahibi olan Yaris Cross Hybrid'in 116 beygir gücünde hibrit vetsiyonu Dream, Flame ve Flame X-Pack donanım seviyeleriyle sunulurken, 130 bg'lik versiyon ise Passion X-Pack paketiyle tercih edilebiliyor. 

0e39fd05109f70f1365c848b0be36ea9_1.jpg

Toyota, tüm modellerinde olduğu gibi Yaris Hybrid ve Yaris Cross Hybrid modellerinde de eksiksiz ve yüksek güvenlik özelliklerini standart olarak sunuyor. Her iki model de en gelişmiş Toyota Safety Sense 3 ile donatılmış. Güvenlik sistemleri arasında Akıllı Şerit Takip Sistemi (LTA), Adaptif Hız Sabitleme Sistemi (Tüm hızlarda) (ACC), Sollama Desteği, Otomatik Yanan Uzun Farlar (AHB), Yaya, Bisikletli Ve Motosikletli Algılama Özellikli Ön Çarpışma Önleyici Sistem (PCS), Kavşakta Çarpışma Önleme Sistemi (ITA), Karşı Yönden Gelen Araç Çarpışma Önleme Sistemi, Acil Durum Direksiyon Desteği (ESA), Trafik İşareti Algılama Sistemi (RSA), Düşük Hızlarda Ani Hızlanmanın Kontrol Altına Alınması Sistemi, Viraj Hızı Yönetimine Sahip Radar Seyir Kontrolü, Acil Durum Durdurma Sistemi (EDSS), Proaktif Sürüş Desteği (PDA) ve Aktif Viraj Yardımcısı (ACA) standart olarak yer alıyor.

ONLINE REZERVASYON İLE SATIN ALMAK MÜMKÜN
Her zaman müşterilerinin hayatını kolaylaştırmaya odaklanan Toyota, Yeni Yaris Hybrid ve Yeni Yaris Cross Hybrid modeline daha hızlı ulaşmalarını sağlamak adına bu modelleri,  Toyota plazaların yanı sıra online rezervasyon ile de satışa sundu. Yeni Yaris Hybrid’in tüm versiyonları ve Yeni Yaris Cross Hybrid’in ise Passion X Pack versiyonu online rezervasyon kanalında sunularak, markanın yıllar boyunca geliştirdiği güçlü satış ve servis ağını dijital platformlara taşınıyor. Bu modelleri satın almak isteyen müşteriler online rezervasyon yoluyla oldukça kolay bir şekilde satın alma yolculuklarına başlayabiliyorlar. Toyota müşterileri beğendikleri aracı, donanımı ve rengi seçtikten sonra kredi kartı veya dijital bankacılık kanalıyla araçlarını www.toyota.com.tr adresinden 30 bin TL kaparo ile rezerve edebiliyorlar. 

ÇOK OKUNANLAR