SEKTÖREL › Transit Connect taksi New York sokaklarında

Transit Connect taksi New York sokaklarında

07 Eylül 2011 / 21:45 İlk Ford Transit Connect Taksiler New York şehrinde Eylül ayı itibariyle hizmet vermeye başladı

Transit Connect taksi New York sokaklarında
New York Taksi ve Limuzin Komisyonu’nun Transit Connect Taksi’yi seçmesinin ardından verilen ilk sipariş kapsamında ilk grup araç şehre ulaştı. Transit Connect taksilerin her iki ön kapısında da ikonik “NYC Taxi” arması yer alıyor. Önümüzdeki dönemde toplamda 400 kadar Transit Connect Taksi, New York Şehrine yönlendirilmiş olacak. ABD genelinde Transit Connect Taksiler için verilen siparişler pazardaki ilk yılında hızla 1.000 rakamına doğru yaklaşıyor. ABD’deki yeni taksi pazarı ortalama 6.000 adet civarında seyrediyor.
 
Ford Ticari Araçlar Direktörü Len Deluca, “Taksi işletmecileri, Transit Connect Taksi’nin harika bir araç olduğunun farkına varıyorlar ve bunun en önemli sebebi, aracın geliştirilmesi için onların bize yardım etmiş olmaları” dedi ve şunları ekledi: “Ürün geliştirme sürecinde ABD şehirlerini ziyaret ederek taksi sahipleri, işletmeciler, sürücüler ve belediye yetkilileriyle, bir taksiden bekledikleri önemli özellikleri görüştük.”
 
Gölcük’teki Ford Otosan fabrikasında üretilen Transit Connect’lerin, ABD gibi otomobilin anavatanı olan bir ülkeye, dünya gözünde ikon haline gelen New York taksisi olarak tercih edilmesinden memnuniyetini dile getiren Ford Otosan Genel Müdürü Nuri Otay, “Türkiye’de üretilen Transit Connect’lerin dünyada göstermiş olduğu başarı bizim için gurur verici. Türk işçi ve mühendisinin emeğiyle yaratılan Transit Connect modelinin özellikle ABD gibi zorlu bir pazarda elde ettiği başarı Türkiye’nin gururu. Güvenliği, tasarımı, işçiliği ve kalitesiyle pekçok pazarda yılın otomobili ödülünü almış aracımızın 2014 yılına kadar New York taksisi olarak tercih edilmesi, Ford Otosan olarak yaptığımız işlerin ne kadar doğru olduğunu gösteriyor. Teslim edilen bu araçlara ilave olarak siparişlerin devam ediyor olması, hem Ford Otosan hem de Ford dünyası için önemli bir gelişme,” dedi.
 

ÇOK OKUNANLAR