SEKTÖREL › Transit Custom’a "Altın" ödül...

Transit Custom’a "Altın" ödül...

08 Kasım 2021 / 16:06 Türkiye’de üretilen Ford Transit Custom Euro NCAP tarafından "Altın" ödüle layık görüldü

Transit Custom’a

Avrupa’da 1 ton segmentinde en çok satan ticari van unvanını elinde tutan Ford Transit Custom, ileri sürüş destek sistemleriyle Euro NCAP tarafından "Altın" ödüle layık görüldü. Ford, bu yeni ödül ile daha büyük Ford Transit’in geçen yıl aldığı Altın ödülden sonra hem 1 ton hem 2 ton segmentlerinde bu ödüle sahip ticari van’ları olan tek üretici oldu. 

“Sürücü güvenliği bizim de müşterilerimizin de çok önemsediği bir konu. Bu nedenle ticari van modellerimizi her işletmenin çalışanlarını korumaya ve trafik kazalarını önlemeye yardımcı olacak özelliklerle tasarlıyoruz,” diyen Ford Avrupa Ticari Araçlar Genel Müdürü Hans Schep şöyle devam etti: “Müşterilerimizin işlerine değer katmak için her fırsatı değerlendiriyoruz. Ford’un ticari van güvenliği alanındaki liderliğinin Euro NCAP tarafından takdir edildiğini görmekten büyük memnuniyet duyuyorum.” 

74d1292054655e5764592b25a62d3743_0.jpg

Güvenlik özelliklerinin geliştirilmesi ve bu kapsamda Emniyet Kemeri Hatırlatma teknolojisinin bu yılın başlarında standart olarak sunulması gibi iyileştirmeler TransitCustom’ın aldığı ödüle katkıda bulundu. 

74d1292054655e5764592b25a62d3743_1.jpg

Yeni Nesil Transit Custom’ın ise 2023 başlarından itibaren ilave iyileştirmelerle müşterilere sunulması planlanıyor. Yeni bir Dijital Dikiz Aynası geri görüşün çoğu zaman kısıtlı olduğu panel van, çift kabinli van ve servis minibüsü modellerinde sürücülere standart dikiz aynalarına kıyasla iki kat daha geniş görüş açısı sağlıyor. Panel van müşterileri artık uçak tipi LED tavan aydınlatmaları sayesinde de yüklerini daha kolay kontrol altında tutabilecek. Zemin altında çekmeceleri bulunan pratik bir çift kademeli yük alanı da kısa ve uzun dingil mesafeli araçlarda isteğe bağlı seçenek olarak sunulacak. 

Ford ayrıca Transit Custom Kombi, Tourneo Custom ve Transit Nugget modelleri için başarısı kanıtlanmış 2.0 litre EcoBlue dizel motorunun yeni bir 150 bg'lik varyantını tanıtıyor. 6-ileri manuel ve otomatik şanzıman seçenekleriyle sunulan yeni motor, şehir içinde yakıt tüketimini yüzde 5,9’a kadar azaltabilen 48V hafif hibrit sistemi için de tercih edilebiliyor.

ÇOK OKUNANLAR