KONSEPT › TT clubsport turbo Wörthersee’ye gidiyor...

TT clubsport turbo Wörthersee’ye gidiyor...

12 Mayıs 2015 / 22:38 Audi'nin 600 bg’lik e-turbo motora sahip olan konsept otomobili 0’dan 100 km/s’ye 3.6 sn’de ulaşıyor

TT clubsport turbo Wörthersee’ye gidiyor...

Audi, Wörthersee’de düzenlenecek festival için özel olarak geliştirdiği TT clubsport turbo konseptinin üzerindeki örtüyü kaldırdı. Bu sert TT kaputunun altında 600 bg güç ve 650 Nm tork üreten beş silindirli 2.5-litre hacimli TFSI motor ve elektrikli turbodan oluşan bir sistem barındırırken, bu sistem otomobilin 0-100 km/s sprintini sadece 3.6 sn’de tamamlamasını sağlıyor. 310 km/s’lik maksimum hıza sahip olduğu iddia edilen konsept otomobil, 2.5 sn’de 16 metrelik mesafe kat etmeyi başarıyor, ki e-turbo’ya sahip olmayan benzer performansa sahip bir otomobil aynı süre içerisinde 10 metre kat edebiliyor.

Audi’nin geliştirme müdürü Ulrich Halkenberg her ne kadar otomobilde yer alan teknolojinin “üretime bir hayli yakın” olduğunu söylese bile, bu motora sahip bir TT-RS’in üretilmeyeceği de biliniyor.

1.396 kg’lik kuru ağırlığa sahip olan Audi TT clubsport turbo konsepti ürettiği güç ve torku 6-ileri manuel şanzıman ve quattro sürekli dört tekerlekten çekiş sistemi üzerinden yere aktarıyor. 275/30’luk lastikler ile çevrili 20 inçlik altı çift kollu jantlar üzerinde yer alan otomobili durdurma görevi ise önde 370 mm’lik çapa sahip olan karbon fiber seramik fren disklerine veriliyor. Standart TT’ye kıyasla 14 cm daha geniş olan TT clubsport turbo’nun arka kısmında ise Audi Sport TT Cup’ta yer alan arka kanat baz alınarak geliştirilmiş manuel olarak ayarlanabilen karbon fiber ile güçlendirilmiş polimerden arka kanat yer alıyor. Motor sporları ruhu konsept otomobilin iç mekanında ise ultra yüksek sertlikteki takla barları ve yarış tipi koltuklar ile devam ediyor.

Haber: Ege Geçyatan

ÇOK OKUNANLAR