LANSMAN › Tucson'a 1.6 litrelik dizel-otomatik dopingi

Tucson'a 1.6 litrelik dizel-otomatik dopingi

07 Eylül 2018 / 10:27 Hyundai Tucson, makyajla birlikte 1.6 litrelik dizel-otomatik versiyona kavuştu

Tucson'a 1.6 litrelik dizel-otomatik dopingi

Hyundai'nin kompakt SUV modeli Tucson'un makyajlı versiyonu Türkiye pazarına sunuldu. Yeni tasarım detaylarına ve teknolojilere sahip olan otomobil özellikle motor gamına eklediği 1.6 litrelik yeni dizel-otomatik versiyonuyla elini oldukça güçlendiriyor. 1.6 litrelik benzinli motor seçeneği 167.100 TL'den başlayan fiyatlarla sunulan makyajlı Tucson'un 7-ileri DCT şanzımanla birlikte sunulan 177 bg gücündeki turboşarjlı 1.6 T-GDI motor seçeneği de 208.700 TL'lik başlangıç etiketi taşıyor. Motor gamına yeni eklenen 136 beygir gücündeki 1.6 litrelik dizel motor seçeneği ise manuel versiyonunda 195.200 TL, çift kavramaya sahipı DCT şanzımanlı versiyonunda ise 198.900 TL'lik bir başlangıç fiyatıyla sunuluyor. Tabii bu rakamlar 4x2 versiyonlar için geçerli. Tucson'un dört tekerlekten çekişli dizel-otomatik versiyonu 219.200 TL'lik fiyat etiketi taşıyor.

Tucson, makyajla birlikte yeni bir yüze kavuştu. Basamak tasarımlı ızgarası, LED farları, geniş hava girişli ön tamponu, ikiye ayrılmış sis farları ve gündüz sürüş lambalarıyla önden oldukça dikkat çekici bir görünüme kavuşan otomobil, LED stopları ve yeni tampon tasarımıyla arkadan da daha taze bir görünüm sunuyor. Yeni tip 19 inçlik jantlar ve yeni renk seçenekleri de Tucson'daki makyajın görsel ayağını oluşturmakta.

Otomobilin iç mekanında da dikkat çekici dokunuşlar bulunuyor. Havalandırma ızgaralarının tasarımı değiştirilirken üzerine eklenen krom kaplamalarla daha şık bir görünüm elde edilmiş. Kokpitin üst kısmı tamamen değişirken aynı zamanda alt kısımla birleşim bölüm de deriyle kaplanarak daha modern ve daha kaliteli bir hissiyat edlde edilmiş. i30 ve Santa Fe modellerinde de kullanılan 8 inç dokunmatik multimedya sistemi ise aracın bir diğer yeni özelliği.

Yeni Tucson, gelişmiş güvenlik özellikleri ve Qi kablosuz şarj sistemi dahil olmak üzere yeni teknolojileriyle de dikkat çekiyor. Tucson, 360 derece kamera sistemi sayesinde artık park ve en dar alanlardaki manevralarda kolaylık sağlıyot. Aracın dört bir yanındaki kameralar sayesinde en sıkışık alanlarda bile rahatlıkla park imkanı sunuluyor. Tucson, Çarpışma Önleme Sistemi, Akıllı Hız Sabitleyici, Stop&Go, Sürücü Dikkat Uyarısı gibi genişletilmiş özellikleriyle daha da yüksek satış adetlerine ulaşmayı hedefliyor.

YENİ DİZEL MOTOR VE HTRAC DÖRT TEKERLEKTEN ÇEKİŞ SİSTEMİ

Hyundai Tucson’un makyajla beraber gelen en önemli yeniliği şüphesiz 1.6 litrelik dizel motoru ve yeni nesil HTRAC elektronik dört tekerlekten çekiş sistemi. Ana rakiplerinin dizel otomatik satış oranı yüzde 70’den fazla olduğundan, Tucson da merakla beklenen yeni nesil Euro 6D normundaki 1.6 litre dizel motoruyla rekabete ortak olacak. 136 beygir gücündeki yeni motorun 320 Nm maksimum torku, aracı verimli bir şekilde ivmeletirken aynı zamanda 4.8 litrelik karma tüketimiyle de son derece ekonomik bir tablo çiziyor.

Tucson yeni nesil HTRAC çekiş sistemiyle arazi yeteneğini de geliştirmiş. Sistem, sol ve sağ tekerlekler arasındaki frenlemeyi kontrol etmek için araç hızını ve yol koşullarını izliyor ve virajlarda veya kaygan yollarda sürüş sırasında güvenliği sağlamak için ön-arka tekerlekler arasında denge sağlıyor. Ayrıca araç sağa veya sola dönerken, tekerleklerdeki fren kuvveti kontrolü ile bozuk yollarda bile maksimum güvenlik sağlanıyor. HTRAC, gaz pedalına uygulanan güç ile ön ve arka tekerlekler arasında ideal bir dağılım gerçekleştiriyor. Gösterge tablosundan da ön veya arka lastiklerin ne kadar çekiş yaptığını da takip etmek mümkün. Sistem, Sport moddayken arka tekerleklerdeki güç aktarımını en üst düzeye çıkararak dinamik sürüş hissi sağlıyor. Eco modda ise sadece ön tekerleklerle hareket ederek yakıt ekonomisi elde etmiş oluyor. Tucson'un dört çeker sistemi, Eğim İniş Kontrolü ve kilit özelliği de sunuyor.

b9a89b0a8bc4db8784a5ee288c23fb6c_1.jpg

Türkiye’deki görevine 1 Ağustos’ta başlayan Başkan ve CEO Ickkyun Oh, yeni modelle ilgili “Tucson, hızla büyüyen SUV segmentine paralel olarak, Hyundai’nin Türkiye’de de en çok satan modellerinden biri. Ayrıca Hyundai olarak büyümeye ve gelişimimizi sürdürmeye devam ediyoruz. Yeni Tucson'un bu konuda elimizi daha da güçlendireceğini düşünüyoruz” dedi.

b9a89b0a8bc4db8784a5ee288c23fb6c_0.jpg

Hyundai Assan Genel Müdürü Önder Göker ise, “Cesur tasarımı, yüksek güvenlik seviyesi ve yeni nesil 1.6 litrelik dizel motoruyla hem yeni hem de sadık tüketicilerimizi etkilemeyi arzuluyoruz. Tucson modelimizden bu yıl toplam olarak 6.000 adet satmayı hedefliyor ve bu modelimizin başarı hikayesini sürdürmesini dört gözle bekliyoruz” dedi.

ÇOK OKUNANLAR