
Türkiye, Citroen Ami'yi sevdi
05 Şubat 2024 / 00:19 Türkiye, 2023 yılında 2848 adetle en fazla Citroën Ami satılan üçüncü ülke oldu

Citroën Türkiye geçtiğimiz yılı gerçekleştirdiği 63.153 adetlik rekor satışla globalde 3’üncü sıraya yükselerek tamamladı. Türkiye'de “En Hızlı Büyüyen Hafif Ticari Araç Markası” unvanını da alan Citroën Türkiye, mikromobilite alanında yaptığı satışlarla da dikkatleri üzerine çekmeye devam ediyor. Markanın mikromobilite alanındaki yenilikçi modeli Ami, kısa sürede büyük bir satış başarısına imza attı. Markanın Türkiye’de online satış kanallarından sunduğu ilk model olan Citroën Ami, Aralık 2021’de kurumsal, Haziran 2022’de de bireysel müşteriler için siparişe açılmıştı.

Ami’nin online satış rekorları kırdığını hatırlatan Citroën Türkiye Genel Müdürü Selen Alkım, “Citroën Ami, 2023 yılını 2848 adetlik satışla geride bıraktı. Rekor seviyedeki bu satış rakamıyla Citroen Türkiye, geçen yıl dünya çapında en fazla Ami satılan 3. ülke oldu. 9 farklı ülke için sınırlı olarak 1.000 adet üretilen ve Türkiye için de kontenjan ayrılan Citroën My Ami Buggy modeli de bir başka başarıya imza attı ve Türkiye’de satışa sunulduğu andan itibaren stoğunun tamamı sadece 40 dakikada tükendi” dedi.

Citroën Türkiye, % 100 elektrikli Ami ile çevre konusunda duyarlılığa da destek veriyor. Bu kapsamda gerçekleştirilen proje ve uygulamalara tam destek veren Citroën Türkiye, ATMA Derneği’nin sokakları tertemiz yapmak için hayata geçirdiği “Atma!” hareketine de katkı sağlıyor. Proje farkındalığının artırılması için harekete dahil olan Citroën Türkiye, bu kapsamda ATMA Derneği’ne Ami modeliyle destek veriyor.

-
Tofaş, ABD'ye yeniden ihracata başlıyor
K0 kodlu hafif ticari, Ram ProMaster City adıyla Kuzey Amerika’ya ihraç edilecek
-
Yeni Volkswagen T‑Roc satışa sunuldu
T-Roc, yeni bir tasarıma, hafif hibrit motora ve gelişmiş sürüş destek sistemlerine sahip
-
Borusan Next’ten Florya’da yeni servis noktası
Borusan Next, özel servis yapılanmasını genişletme stratejisi kapsamında üçüncü servis noktasını İstanbul Florya’da hizmete açtı.
-
Mercedes-Benz Otomotiv’de görev değişimi
Mercedes-Benz Otomotiv İcra Kurulu ve Otomobil Grubu Başkanı Şükrü Bekdikhan, 30 Haziran 2026’da görevini Stuttgart’tan Türkiye’ye gelecek Şenol Bayrak’a devredecek.
-
IONIQ 3 Milano Tasarım Haftası’nda tanıtılacak
İzmit’te üretilecek IONIQ 3 ilk kez 2026 Milano Tasarım Haftası’nda sahneye çıkacak
-
Güncellenen Opel Astra Nisan’da Türkiye’de
Makyajlı Astra ülkemizde ilk etapta 130 HP gücünde 1.5 litrelik dizel motorla sunulacak
-
OMODA & JAECOO'dan farklı bir konumlandırma
Marka, “Hareket Halinde Sanat” tasarım felsefesiyle otomobili modern yaşamın stil sahibi bir parçası olarak konumlandırıyor.
-
ODMD'nin yeni başkanı Hakan Tiftik oldu
Otomotiv Distribütörleri ve Mobilite Derneği, 40. Olağan Genel Kurul Toplantısı’nı gerçekleştirdi
-
Yıldızlı markanın zirvesi yenilendi
Mercedes‑Maybach S‑Serisi, tarihinin en kapsamlı güncellemelerinden biriyle sahneye çıktı























FERRARI SF90 XX STRADALE FIORANO'DA!
AUDI ACTIVESPHERE CONCEPT
550 BEYGİR GÜCÜNDE YENİ BMW M3 CS