SEKTÖREL › Ultra lüks SUV Türkiye'de...

Ultra lüks SUV Türkiye'de...

13 Ekim 2019 / 15:10 Rolls-Royce'un tarihindeki ilk SUV modeli olan Cullinan 7.2 Milyon TL'lik bir fiyata sahip

Ultra lüks SUV Türkiye'de...

Rolls-Royce'un ilk SUV modeli Cullinan, İstanbul’da bulunan İngiltere konsolosluğunda yapılan basın toplantısıyla Türkiye pazarına sunuldu. 7.2 milyon TL'lik bir fiyat etiketine sahip olan Rolls-Royce Cullinan; ultra lüksü çok yönlü sürüş deneyimiyle birleştiriyor.

Rolls-Royce Cullinan,  tamamı alüminyum mimari üzerine konumlanan tasarımıyla ikinci alüminyum Rolls-Royce olma özelliğini taşıyor. Şimdiye kadar keşfedilmiş en büyük elmas taşının adını taşıyan Cullinan, her türlü engeli aşıp her rotasyona ulaşabilecek eşsiz bir arazi otomobili olarak tanımlanıyor. Rolls-Royce’un ünlü 'Uçan Halı' kıvamındaki sürüşünün, Cullinan’ının sofistike ayarlanabilir havalı süspansiyonlarıyla bütün arazi koşullarında deneyimlenebildiği açıklanmakta. Aynı zamanda Cullinan, SUV segmentinde ilk “üç kutu özellikli” otomobil olma özelliğine de sahip. Otomobil içindeki opsiyonel bölme duvarı; yolcular için bagaj bölmesinden ayrılmış ayrı bir ortam yaratıyor.

f78d9986fde457baf955fd8c98b2ad3f_1.jpg

Cullinan'ın 6.75 litrelik çift turbolu V12 motoru dört çeker sistemiyle birlikte 571 bg güç ve 850 Nm tork üretiyor. Gerçek bir Rolls-Royce olan Cullinan, sahiplerinin çok çeşitli yaşam tarzlarına özel olarak geliştirilen, kişiye özel seçeneklerle sunuluyor.  Özel sipariş seçeneklerinden bir tanesi olan Viewing Suite sadece bir düğmeye basarak bagaj bölümünden arka tarafa bakan, çift deri koltuk ve özel kokteyl masasından oluşan lüks bir özellik olarak karşımıza çıkıyor.

f78d9986fde457baf955fd8c98b2ad3f_0.jpg

Royal Motors Başkan Yardımcısı ve Rolls-Royce Motor Cars İstanbul Marka Müdürü Hilal Aysal “Cullinan sizi günlük hayatın monotonluğundan çıkartarak ıssız bir gölde balık tutmaya, karlı yollardan geçerek dağ evinize zahmetsizce götürürken, aynı zamanda çocuklarınızı evden okula, akşamları ise bir sanat sergisine aynı lüks hissiyle götürecektir’’dedi.

ÇOK OKUNANLAR