MOTORSPORLARI › Üst üste 8. zafer !

Üst üste 8. zafer !

18 Kasım 2013 / 10:56 Bu zaferle Vettel, Michael Schumacher'in bir sezonda en çok yarış kazanma rekorunu tarihe gömdü.

Üst üste 8. zafer !

Bu sonuç Sebastian Vettel'i tek bir sezonda üst üste sekiz yarış kazanan ilk pilot da yaptı. Yarışa pole'den başlayan Vettel hızlı bir startla pozisyonunu korurken, yine çok iyi start alan Romain Grosjean ilk viraja Webber'in önünde ikinci sırada girdi. Vettel ise ilk turu 1.6s civarında önde tamamlarken yarış boyu en yakın rakibi Grosjean ile farkı 6 ila 10 saniye arasında kontrol etmeyi başardı. Yarışın son turlarında Grosjean'ı yakalamak için temposunu arttıran Webber hem lastikleri bittiği, hem de 11. virajda ufak bir hata yaptığı için 3.'lükle yetinmek zorunda kaldı. 

Hamilton ise Alonso ile mesafeyi kontrol altında tutmayı başararak yarışı 4. sırada tamamladı. Alonso yine mümkün olan en iyi sonucu elde etmiş görünürken, İspanyol pilot önce pit stoplar sonrası Perez'i, sonra da son bölümde Hulkenberg'i geride bırakarak yarışı 5. sırada tamamladı. Valtteri Bottas çok başarılı bir yarış çıkartarak yarışı Perez'in arkasında 8. sırada tamamlarken, kariyerinin ilk puanlarını da almış oldu. Nico Rosberg 9. sırayı izleyenere keyif veren ataklarla kazanırken, Button 10. sırayı alarak son puanın sahibi oldu. 

Heikki Kovalainen'in Kimi Raikkonen'in yerine çıktığı ilk yarış ise bir hayal kırıklığına dönüştü.Startta yavaş kalan, ön kanadını değiştirmek için ekstradan bir kez fazla pite gelen ve KERS sorunu yaşayan Kovalainen, yarışı 15. sırada tamamladı. Yarışa erken veda eden tek isim ise Pastor Maldonado ile temas yaşayan Adrian Sutil oldu. Sutil temasın ardından biriyerlere çarptı ve hemen sonrasında daha ikinci turda güvenlik aracı piste girerek 5. tura kadar pistte kaldı. 

kaynak : www.turkiyef1.com

616b794d28f9ef73d3aa919ecea39615_0.jpg

Foto Galeri Tüm Foto Galerileri
ÇOK OKUNANLAR