MOTORSPORLARI › V1 Challenge'ta Kenan Sofuoğlu fırtınası

V1 Challenge'ta Kenan Sofuoğlu fırtınası

07 Ağustos 2011 / 17:43 V1 Challenge'ın İstanbul Autodrom'da koşulan üçüncü yarışını Süper Sport şampiyonu Kenan Sofuoğlu kazandı

V1 Challenge'ta Kenan Sofuoğlu fırtınası
V1 Challenge’ın 2011 sezonu üçüncü yarışı İstanbul Autodrom’da gerçekleştirildi. Bu ayağın konuk pilotu Kenan Sofuoğlu sıralama turlarındaki performansıyla iddiasını ortaya koydu ve en iyi zamana imza attı. İkinci en iyi zamanı Can Tolon, üçüncü en iyi zamanı da Melissa Tahincioğlu elde etti.

V1 Challenge’ın İstanbul Autodrom ayağında yarışmacılar üçlü kalkışlı eleme sistemi ile yarıştılar. Her üçlü grup yarışını kazanan pilot bir üst gruba çıktı. Bu yarışların sonuçlarına göre Melissa Tahincioğlu finalde Kenan Sofuoğlu ve Can Tolon ile yarışmaya hak kazandı. Bu üç hızlı pilot 8 turluk yarışta kozlarını paylaştı ve günün en hızlı zamanına imza atan Kenan Sofuoğlu damalı bayrağın altından geçen ilk pilot oldu. Yarışı ikinci sırada sürdüren Melissa Tahincioğlu’yla temas yaşayan Can Tolon yarış sonunda Komiserler Kurulu kararı ile diskalifiye edildi. Böylece Tefal destekli aracıyla Melissa Tahincioğlu ikinci, Metrocity destekli aracıyla da Dağhan Ünlüdoğan üçüncü oldu. V1 Challenge’ın ödüllendirme sistemi gereği, Kenan Sofuoğlu 3.000 TL. Melissa Tahincioğlu 2.000 TL ve Dağhan Ünlüdoğan da 1.000 TL’lik para ödülünün sahibi oldu. Kenan Sofuoğlu kazandığı para ödülünü Somali’deki yardıma muhtaç insanlara bağışladı.

ÇOK OKUNANLAR