SEKTÖREL › V12 Zagato Frankfurt'ta sergilenecek

V12 Zagato Frankfurt'ta sergilenecek

27 Ağustos 2011 / 16:46 Aston Martin V12 Zagato, Eylül ayındaki Frankfurt Otomobil Fuarı’nda sahneye çıkacak

V12 Zagato Frankfurt'ta sergilenecek
İki adet V12 Zagato, Frankfurt Otomobil Fuarı'nda, markanın One-77 adlı süpersüper modeli ve lansmanı yakın zamanda yapılan Virage ve Vantage S ile birlikte sergilenecek. Montajı şirketin İngiltere, Gaydon’daki global genel merkezinde gerçekleştirilen V12 Zagato, markanın V12 Vantage modeli baz alınarak geliştirilen, ’el yapımı‘ alüminyum ve karbonfiber bir gövdeye sahip olan bir otomobil. V12 Zagato'da, 517 bg güç ve 570 Nm tork üreten 6.0 litrelik V12 bir motor görev yapıyor.

Başlangıç olarak müşterilerden son derece olumlu tepkiler almasının ardından, 330.000 Sterlin fiyatla (yerel vergiler hariç) satışa sunulan V12 Zagato’nun, 2012 yazında 150 adet otomobil ile sınırlanmış olarak üretimine başlanacak.
 
Mayıs sonunda İtalya’da Como Gölü’ndeki ünlü Villa D’Este Concours’ta başarılı bir şekilde lansmanı yapılan V12 Zagato, zorlu bir rekabetin ardından, konsept ve prototip sınıfında gıpta ile bakılan Tasarım Ödülü’nü kazanmayı hak etti. Yalnızca bir hafta sonra, V12 Zagato, Almanya’daki tarihi Nürburgring yarış pistinde düzenlenen 53. ADAC ACAS H&R-Cup VLN yarışında ilk kez pistteki yerini aldı. Serideki diğer etkinliklere katılmalarının ardından, V12 Zagato’nun her iki prototipi de 25/26 Haziran tarihlerinde son derece zorlu olan 39. ADAC Nürburgring 24 Saat yarışına katıldılar.

Frankfurt Otomobil Fuarı’nda sergilenen iki V12 Zagato’dan yeşil renkli boyasıyla dikkat çeken ilki, Nürburgring’de tanıtımı yapılan tam dayanıklılığa sahip yarış otomobili konsepti özelliklerine sahip. Fabrika ekibi tarafından ‘Zig’ takma adı verilen otomobilin özellikleri arasında, Nürburgring’deki çok sayıdaki virajda ve uzun düzlüklerde en iyi performansı elde etmek için tasarlanan ön tampon altı rüzgârlık, dalış kanatları, büyük arka difüzör ve spoyler içeren tam aerodinamik paketi yer alıyor. ‘Zag’ takma adlı ikinci otomobil, kardeşi ile aynı yarış özelliklerine sahip olacağı şekilde dönüştürülmeden önce, ilk olarak Villa D’Este’de sergilenmişti. 24 saatlik yarıştan sonra orijinal teşhir özelliklerine geri döndürülen Zag, iç tasarımıyla bir yarış otomobili gibi görünse de, şu anda sipariş edilebilen özgün yol otomobilini daha fazla temsil eden bir dış tasarıma sahip.

ÇOK OKUNANLAR