SEKTÖREL › Vettel'e özel Infiniti!

Vettel'e özel Infiniti!

14 Eylül 2011 / 20:10 Geliştirilme aşamasına Sebastian Vettel’in de katıldığı çok özel bir Infiniti FX tanıtıldı

Vettel'e özel Infiniti!
Frankfurt’ta, tanıtımını bizzat Sebastian Vettel’in yaptığı Infiniti FX çok özel niteliklere sahip. Şimdiye kadar üretilen en hafif, en hızlı ve en aerodinamik FX olan Vettel’e özel bu serinin maksimum hızı, Redbull Racing takımı ile ortaklaşa yapılan modifikasyonlar sonrasında 300 km/s’ye çıkarılmış.

İç tasarımında Vettel’in özel zevklerine yer verilen FX'in gövdesi standart modellerden daha alçak. Tamponlarda kullanılan LED ayrıntıları ve özel jantları ile dikkat çeken araçta 8 silindirli 5-litrelik bir motor kullanılıyor. Aerodinamik özellikleri sayesinde kaldırma katsayısında (Cl) yüzde 30 gelişme görülen yeni FX, sürtünme katsayısını da  (Cd)  yüzde 5 oranında azaltıyor. Ayrıca yeni tasarıma sahip 21 inç jantlar ve karbonfiber parçalar 46 kg ağırlık tasarrufu sağlıyor. Sebastian Vettel’in de tasarımına bizzat katıldığı otomobilin yeniden döşenen kabininde ise ünlü gölge krom ve karbon detaylara yer verilmiş.

Frankfurt Fuarı’na katılan Infiniti Başkan Yardımcısı Toru Saito konu ile ilgili olarak şunları dile getirdi: “FX Sebastian Vettel versiyonu benzersiz bir model ve tam olarak Sebastian’a hitap ediyor. Ancak aynı zamanda, bu model Infiniti’nin dünya çapında sergileyeceği bir konsept otomobil.”

2010 Formula Bir Dünya Şampiyonu ve Infiniti Küresel Marka Elçisi Sebastian Vettel ise Frankfurt’ta FX’in tanıtımını yaparken şunları söyledi: “Yıl boyunca FX kullandım ve bu aracı kullanmaktan çok zevk aldım. Yaşam tarzıma çok uygun ve ayrıca sürüşü de çok keyifli. Almanya’nın hız limiti olmayan otobanlarında çok yolculuk yaptım ve FX’imi Nürburgring Nordschleife civarında kullandım. Güvenli ve yasal alanlarda yüksek hızla sürüş yapmaktan keyif alıyorum. Bu benim, geliştirilmesine katkı sağladığım ilk araç. Genelde bana uygun araç geliştirmeye çalışan yüzlerce mühendisle çalışırım. Ancak bir aracın tasarımına katkıda bulunmak benim için inanılmaz bir deneyimdi. Sonuç olarak ismimi taşımasından gurur duyduğum bir araç ortaya çıktı. Ümit ettiğim şey; 300km/s hıza ulaşmak, yüksek düzeyde bastırma kuvvetini hissetmek – ve tüm bu özelliklerinin yanı sıra aracımın üzerine dağ bisikletimi yerleştirip seyahat edebilmekti. Artı olarak aracın gerçek anlamda seçkin olması gerekiyordu. Sonuçta bir Infiniti sürücüsü için bu önemli bir faktördür.”

ÇOK OKUNANLAR