KONSEPT › VIZIV 2 CONCEPT, Cenevre'de görücüye çıktı

VIZIV 2 CONCEPT, Cenevre'de görücüye çıktı

10 Mart 2014 / 13:19 Subaru, VIZIV 2 CONCEPT ile plug-in hibrit teknolojisini, 1.6 litrelik turbo Boxer motorla birleştiriyor

VIZIV 2 CONCEPT, Cenevre'de görücüye çıktı

Subaru VIZIV 2 CONCEPT, Cenevre Otomobil Fuarı'nda tanıtıldı. Konsept otomobil, 2013 Cenevre Otomobil Fuarı'nda görücüye çıkarılan selefi VIZIV CONCEPT ve 2013 Tokyo Otomobil Fuarı’nda sergilenen VIZIV EVOLUTION CONCEPT'in izlerini takip ediyor. Plug-in hibrit teknolojisini Boxer DIT motor ile buluşturan VIZIV 2, markanın geçtiğimiz aylarda tanıtığı WRX modelinde de karşımıza çıkan ve yeniden tasarlanan ‘boomerang’ şeklindeki ön farları ve LED sis farları ile dikkat çekiyor.

VIZIV 2 konsepti, geleneksel boxer motorun elektrikli bir motor ile eşlenmesiyle oluşturulmuş hibrit sisteme sahip. 1.6 litrelik direkt enjeksiyonlu Turbo Boxer (DIT) motor otomobilin önünde bulunurken, arka tekerleklere yerleştirilmiş iki elektrikli motor CVT şanzıman eşliğinde sisteme dahil oluyor. Simetrik dört çeker düzeni korunurken arka motorların bağımsız olması sürekli simetrik dört çeker kavramına yeni bir boyut kazandırıyor. Bu yeni düzenin düşük ağırlık merkezi oluşturması sayesinde sürüş dengesini iyileştirdiği iddia ediliyor.

Konsept otomobil, Subaru’nun “Keyif ve Rahatlık” felsefesinin geleceğe dair yolunu çizen yeni nesil bir crossover olarak ön plana çıkıyor. “İnovasyon Vizyonu” ifadesinden esinlenerek belirlenen “VIZIV” adı ise, Subaru’nun bu değerleri sürdürme konusundaki kararlılığını ifade ediyor.

Haber: Ege Geçyatan

ÇOK OKUNANLAR