GÜNDEM › Volkswagen 10-ileri DSG’den vazgeçti

Volkswagen 10-ileri DSG’den vazgeçti

21 Eylül 2015 / 19:43 Alman üretici bu şanzımanı geliştirmenin çok pahalı ve karışık olacağına karar verildiğini açıkladı

Volkswagen 10-ileri DSG’den vazgeçti

Volkswagen, şu anda kapılarını otomobil tutkunlarına açmış bulunan Frankfurt Otomobil Fuarı’nda 10-ileri DSG şanzıman geliştirilmesinin durdurulduğunu açıkladı. İlk kez 2013 Viyana Motor Sempozyumu’nda planları gösterilen yeni 10-ileri çift kavramalı otomatik şanzımanın geliştirilmesinin durdurulma sebebi olarak ise, geliştirme sürecinin çok pahalı ve karışık olması gösterildi. Motoring’in haberine göre Volkswagen yetkilileri “markanın sonuç olarak şanzımanlarımızda neyin daha önemli olduğuna karar vermek zorunda kaldıklarını ve 10-ileri şanzımandan daha öncelikli konu başlıklarına sahip olduklarını” açıkladı.

Yapılan bu açıklama, Volkswagen’in bu yıl düzenlenen Viyana Motor Sempozyumu’nda 10-ileri DSG şanzımana enine ve boyuna motorlu, önden ve arkadan itişli otomobillere yer verme ihtimalinin yüksek olduğunun söylenmiş olması nedeniyle sürpriz niteliğinde, ancak benzer bir karar geçtiğimiz yıl BMW tarafından da verilmişti.

Haber: Ege Geçyatan

ÇOK OKUNANLAR