GÜNDEM › Volkswagen Beetle R Concept

Volkswagen Beetle R Concept

20 Kasım 2011 / 16:17 Golf ve Scirocco'nun ardından yeni Beetle'ın da 'R' logolu güçlü bir versiyonu geliştiriliyor

Volkswagen Beetle R Concept
'R' logolu VW'lere bir yenisi daha ekleniyor. Yeni Beetle'ın bir konsept olarak tanıtılan R versiyonu, standart modelden 30 mm daha geniş bir gövdeye ve pekçok sportif detaya sahip. 

Ön tamponunda, radyatörü ve frenleri soğutmaya yarayan iri hava girişlerine yer verilen  Beetle R'ın kapı eşikleri de 15 mm daha geniş. Bunun yanında otomobilin egzoz çıkışları ve arka difüzörü de görülmeye değer. Büyük spoyler ve birçok sportif VW modelinden tanıdığımız parlatılmış beş kollu 20 inçlik jantlar da 'R' logosuyla gelen farklılıklar arasında.

Beetle R konseptinin kabini de çok sportif görünüyor. Siyah Nappa deriden spor koltuklara sahip olan otomobilde nubuk da kullanılmış. Orta konsoldaki hararet göstergesi, turbo basınç göstergesi ve kronometre de konseptin ruhuna uyum sağlayan detaylar olarak karşımıza çıkıyor.

Otomobil henüz bir konsept. Motor ve performans detayları da henüz belli değil. Ancak Golf R ve Scirocco R’da kullanılan 2.0 litrelik turboşarjlı motorun 270 ve 265 bg güç ürettiğini de hatırlatalım.

Haber: Kerem TOKMAK

ÇOK OKUNANLAR