YENİ MODELLER › Volkswagen, Beetle’ı yerden yükseltti

Volkswagen, Beetle’ı yerden yükseltti

17 Kasım 2015 / 23:24 Alman üretici yeni modeli Beetle Dune’ı Los Angeles Otomobil Fuarı öncesinde tanıttı

Volkswagen, Beetle’ı yerden yükseltti

Volkswagen, yeni modeli Beetle Dune’ı modelin Los Angeles Otomobil Fuarı’nda yapılacak tanıtımı öncesinde ortaya çıkardı. 2014 yılının başında düzenlenen Detroit Otomobil Fuarı’nda öngösterimi Dune konsepti ile yapılan yeni model, “Baja Vosvos”larından ilham alınarak tasarlanmış. Altıgen desenli ızgarası ve sahte alüminyum gövde altı koruması ile sportif bir ön tasarıma sahip olan yeni otomobil, ayrıca cilalı alüminyum kapı eşikleri, siyah çamurluk korumaları ve gövde grafikleri ile birlikte geliyor. Otomobilin arka kısmında ise yeni bir arka tampon, bagaj kapağında yer alan bir spoyler ve LED farlar yer alıyor. Yükseltilmiş gövde, genişletilmiş iz genilşliği ve dört mevsim lastiklerle çevrili 18 inçlik Canyon jantlar ise diğer dikkat çeken dış detaylar arasında yer alıyor.

Yeni versiyonun iç mekanında deri kaplı çok fonksiyonlu direksiyon simidi ve turuncu dikişlere sahip spor koltuklar fark yaratıyor. Orta konsolda ise 6.3 inçlik dokunmatik ekrana sahip olan ve Apple CarPlay ile Android Auto’yu destekleyen MIB II infotainment sistemi yer alıyor. Teknoloji paketi tercih edildiğinde ise otomobil Klimatronik otomatik klima, Fender premium ses sistemi, anahtarsız giriş ve çalıştırma sistemi ve kaldır-kaydır sunroof ile birlikte geiiyor.

Otomobilin kaputunun altında 1.8-litre hacimli dört silindirli turbo benzinli TSI motor yer alıyor ve bu motor 171 bg güç ile 250 Nm tork üretiyor. 6-ileri çift kavramalı otomatik şanzımana sahip olan Volkswagen Beetle Dune Coupe’nin önümüzdeki yılın ilk aylarında satışa çıkması söylenirken, Beetle Dune Convertible’ın metal tavanlı ikizini takip edeceği açıklanıyor.

Haber: Ege Geçyatan

ÇOK OKUNANLAR