
Volkswagen elden geçirdiği Taigun konseptini Hindistan’da tanıttı
11 Şubat 2014 / 16:03 Volkswagen küçük crossover konsepti Taigun’ı yenileyerek Yeni Delhi’de düzenlenen fuarda tanıttı

İlk olarak 2012 Sao Paulo Otomobil Fuarı’nda karşmıza çıkan Volkswagen’ın kompakt crossover konsepti Taigun elden geçirilerek Hindistan’da düzenlenen Yeni Delhi Otomobil Fuarı’nda tanıtıldı. Yenilenen konsept farklı arka tasarımı ve bagaj kapağına monte edilen yedek lastiğiyle dikkat çekerken 3859 mm’lik uzunluğa, 1728 mm’lik genişliğe ve 1570 mm’lik yüksekliğe sahip.
Taigun’un kısa ön ve arka çıkıntıları, konsept otomobilin 2470 mm’lik aks aralığı ile birlikte beş kişiyi rahatlıkla taşımasına yardımcı olurken, 280 litrelik bagaj hacmi küçük bir crossover için oldukça iddialı.
Volkswagen’ın kompakt crossover’ı, Alman üreticinin ilk olarak makyajlı Polo’da yer vereceği 1.0 litrelik TSI motora sahip. Bu motor sürücüsüne 5000 d/d’de 110 bg maksimum güce ve 1500 d/d’den itibaren 175 Nm maksimum tork sunuyor. 998 kg’lik ağırlığıyla 1 tonun hemen altında olan otomobil, 0-100 km/s hızlanmasını 9.2 sn’de tamamlarken, 4.7 lt/100km’lik ortalama yakıt tüketimi göze çarpıyor.
Volkswagen yetkililerinin yaptığı açıklamaya göre Taigun konseptinin üretimine yakın zamanda başlanacak ve Alman üretici Yeni Delhi’de alınan geri bildirimi de göz önünde bulunduracak.
-
C Serisi elektrik dönüşümünü tamamladı
Mercedes-Benz, tamamen elektrikli yeni C-Serisi ile orta sınıfta teknolojik çıtayı yükseltiyor
-
IONIQ 3'ün önündeki perde kalktı
Hyundai'nin İzmit'te üreteceği yeni elektriklisi, en uygun fiyatlı IONIQ modeli olacak
-
Skoda’nın mobil şarj hizmetine yoğun ilgi
Yüce Auto–Skoda’nın mobil şarj hizmeti, ilk çeyrekte farklı markalardan yüzlerce kullanıcıya ulaştı
-
Formula 1 İstanbul’a dönüyor
İstanbul Park, 2027 itibarıyla en az 5 yıl boyunca Formula 1 takvimine yeniden dahil edildi
-
Yeni Vivaro Kamyonet Türkiye’de satışta
Opel, Tofaş üretimi yeni Vivaro Kamyonet'i 1 milyon 715 bin TL’den başlayan fiyatlarla satışa sundu
-
Mercedes-Benz EQS'in menzili artık 926 km
Yenilenen EQS, artırılmış menzil, yeni elektrik mimarisi ve yapay zeka destekli teknolojilerle tanıtıldı
-
Elektrikli Porsche Cayenne Coupé tanıtıldı
Cayenne Coupé, yüksek performans, uzun menzil ve 911’den ilham alan bir tasarım sunuyor






























FERRARI SF90 XX STRADALE FIORANO'DA!
AUDI ACTIVESPHERE CONCEPT
550 BEYGİR GÜCÜNDE YENİ BMW M3 CS