SEKTÖREL › Volkswagen ID. Buzz Galataport'ta görülebilir

Volkswagen ID. Buzz Galataport'ta görülebilir

24 Ekim 2022 / 01:49 Volkswagen Ticari Araç’ın tamamen elektrikli ID. Buzz modeli Doğuş Otomotiv Plus’ta sergileniyor

Volkswagen ID. Buzz Galataport'ta görülebilir

Volkswagen Ticari Araç’ın 1950’lerde pazara sunduğu ikonik modeli T1, yani orijinal Bulli’den ilham alan ID. Buzz, T1’in DNA'sını günümüze ve elektrikli mobilite çağına taşıyor. İkonik tasarımıyla ID. Buzz, Galataport’ta yer alan Doğuş Otomotiv Plus Müşteri Deneyim Merkezi’nde sergilenmeye başladı. Ziyaretçiler Volkswagen Ticari Araç markasının geleceğini temsil eden yeni ID. Buzz’ı, 31 Ekim 2022 tarihine kadar görebilecekler.

Tamamen elektrikli ID. Buzz Cargo bu yıl 31’incisi düzenlenen International Van of the Year (IVOTY) – Uluslararası Yılın Ticari Aracı Ödülleri’nde 2023 Yılının Ticari Aracı ödülüne layık görüldü. ID. Buzz Cargo bu yılın sonbaharından itibaren Avrupa’da, 2024 yılının ilk çeyreğinden itibaren ise Türkiye yollarında olacak.

Karbon ayak izi sıfıra indirgenen ID.Buzz’ın her iki versiyonu da, sürdürülebilirlik özellikleriyle birer öncü konumunda. Ayrıca aracın iç mekanında, geri dönüştürülmüş sentetik malzemeler yer alırken, gerçek deri kullanılmıyor. Yeni model serisinde yer alan sürüş asistanları, mükemmel sürüş kolaylığı ve güvenlik sunuyor. ID.Buzz ve ID.Buzz Cargo’da, diğer araçlardan ve ulaşım altyapısından gelen sinyalleri kullanarak olası tehlikeleri gerçek zamanlı olarak tespit edebilen yerel uyarı sistemi "Car2X" yakın çevre ve tehlike uyarıları standart olarak yer alıyor. Araçta ayrıca kendi kendine park etme özelliği olan “Trained Parking” ve yarı otonom sürüş asistanı “Travel Assist” gibi yenilikçi ve birbirine bağlı teknolojiler de opsiyonel olarak sunuluyor. 

ID.Buzz ve ID.Buzz Cargo modellerinde toplam 82 kWh (net:77 kWh) enerji sağlayan yüksek voltajlı lityum iyon batarya bulunuyor. Batarya, arka aksa entegre edilmiş olan 150 kW'lık elektrik motorunu besliyor. Maksimum hız elektronik olarak 145 km/s ile sınırlandırılmış. Aracın elektrikli motoru 310 Nm'lik maksimum tork üretirken, lityum iyon batarya ise 11 kW alternatif akımla (AC) şarj edilebildiği gibi, bir CCS konektörü aracılığıyla DC hızlı şarj istasyonunda 170 kW'a kadar artan bir güçte şarj edilebiliyor. Bu şekilde şarj edildiğinde, bataryanın şarj seviyesi yaklaşık 30 dakikada yüzde 5'ten yüzde 80'e yükseliyor. 

ÇOK OKUNANLAR