
Volkswagen ID. Buzz Galataport'ta görülebilir
24 Ekim 2022 / 01:49 Volkswagen Ticari Araç’ın tamamen elektrikli ID. Buzz modeli Doğuş Otomotiv Plus’ta sergileniyor

Volkswagen Ticari Araç’ın 1950’lerde pazara sunduğu ikonik modeli T1, yani orijinal Bulli’den ilham alan ID. Buzz, T1’in DNA'sını günümüze ve elektrikli mobilite çağına taşıyor. İkonik tasarımıyla ID. Buzz, Galataport’ta yer alan Doğuş Otomotiv Plus Müşteri Deneyim Merkezi’nde sergilenmeye başladı. Ziyaretçiler Volkswagen Ticari Araç markasının geleceğini temsil eden yeni ID. Buzz’ı, 31 Ekim 2022 tarihine kadar görebilecekler.
Tamamen elektrikli ID. Buzz Cargo bu yıl 31’incisi düzenlenen International Van of the Year (IVOTY) – Uluslararası Yılın Ticari Aracı Ödülleri’nde 2023 Yılının Ticari Aracı ödülüne layık görüldü. ID. Buzz Cargo bu yılın sonbaharından itibaren Avrupa’da, 2024 yılının ilk çeyreğinden itibaren ise Türkiye yollarında olacak.
Karbon ayak izi sıfıra indirgenen ID.Buzz’ın her iki versiyonu da, sürdürülebilirlik özellikleriyle birer öncü konumunda. Ayrıca aracın iç mekanında, geri dönüştürülmüş sentetik malzemeler yer alırken, gerçek deri kullanılmıyor. Yeni model serisinde yer alan sürüş asistanları, mükemmel sürüş kolaylığı ve güvenlik sunuyor. ID.Buzz ve ID.Buzz Cargo’da, diğer araçlardan ve ulaşım altyapısından gelen sinyalleri kullanarak olası tehlikeleri gerçek zamanlı olarak tespit edebilen yerel uyarı sistemi "Car2X" yakın çevre ve tehlike uyarıları standart olarak yer alıyor. Araçta ayrıca kendi kendine park etme özelliği olan “Trained Parking” ve yarı otonom sürüş asistanı “Travel Assist” gibi yenilikçi ve birbirine bağlı teknolojiler de opsiyonel olarak sunuluyor.
ID.Buzz ve ID.Buzz Cargo modellerinde toplam 82 kWh (net:77 kWh) enerji sağlayan yüksek voltajlı lityum iyon batarya bulunuyor. Batarya, arka aksa entegre edilmiş olan 150 kW'lık elektrik motorunu besliyor. Maksimum hız elektronik olarak 145 km/s ile sınırlandırılmış. Aracın elektrikli motoru 310 Nm'lik maksimum tork üretirken, lityum iyon batarya ise 11 kW alternatif akımla (AC) şarj edilebildiği gibi, bir CCS konektörü aracılığıyla DC hızlı şarj istasyonunda 170 kW'a kadar artan bir güçte şarj edilebiliyor. Bu şekilde şarj edildiğinde, bataryanın şarj seviyesi yaklaşık 30 dakikada yüzde 5'ten yüzde 80'e yükseliyor.
-
Hyundai STARIA da elektriklendi
Hyundai’nin tam elektrikli ilk MPV modeli STARIA Elektrik, Brüksel Otomobil Fuarı’nda tanıtıldı
-
Yeni CLA'nın mHEV versiyonu Türkiye'de...
Mercedes-Benz, yeni CLA'nın 48 volt teknolojili versiyonunu da Türkiye’de satışa sundu
-
Yeni Kia Stonic satışa sunuldu
Kia'nın B-Crossover modeli Stonic yenilenen tasarımı ve gelişmiş dijital donanımlarıyla Türkiye'de...
-
Yeni Opel Astra Brüksel’de sahneye çıktı
Opel, Brüksel Otomobil Fuarı’nda yeni Astra ve Astra Sports Tourer’ın dünya prömiyerini gerçekleştirdi
-
Škoda’nın en büyük elektrikli SUV modelinin ismi belli oldu
Skoda, yedi koltuklu elektrikli SUV modeli Peaq ile ürün gamının zirvesini güçlendiriyor
-
GAZOO Racing’i artık ayrı bir performans markası
Toyota, GAZOO Racing’i yol ve yarış otomobillerini geliştiren ayrı bir performans markası olarak konumlandırdı
-
Makyajlanan Peugeot 408 gün ışığına çıktı
Peugeot, sportif fastback tasarımlı 408 modelinin makyajlanmış versiyonunu tanıttı
-
Makyajlı Dacia Sandero Türkiye’de satışa sunuldu
Dacia, makyajlı Sandero modelini 1.240.000 TL’den başlayan fiyatlarla Türkiye’de satışa sundu
-
Yüce Auto-Škoda, tarihinin en yüksek satış rakamına ulaştı
Škoda, Türkiye otomotiv pazarında 2025’te 45.321 adetlik satış gerçekleştirerek Yüce Auto tarihinin en yüksek yıllık satış rakamını elde etti.























FERRARI SF90 XX STRADALE FIORANO'DA!
AUDI ACTIVESPHERE CONCEPT
550 BEYGİR GÜCÜNDE YENİ BMW M3 CS