MOTORSPORLARI › Volkswagen ID. R 'Yılın Elektrikli Yarış Otomobili' seçildi

Volkswagen ID. R 'Yılın Elektrikli Yarış Otomobili' seçildi

16 Aralık 2019 / 19:27 ID. R, Auto Bild Sportscars ve Auto Bild Motorsport tarafından ödüle layık görüldü...

Volkswagen ID. R 'Yılın Elektrikli Yarış Otomobili' seçildi

Tamamen elektrikli Volkswagen ID.R, Essen Otomobil Fuarı öncesinde düzenlenen 'Yarış Gecesi'nde “Yılın Elektrikli Yarış Otomobili” ödülüne layık görüldü. Son iki yılda üç kıtada ve dört ülkede beş rekor kıran 500 kW (680 bg) gücündeki elektrikli yarış otomobili ID.R, Auto Bild Sportscars ve Auto Bild Motorsport tarafından ödüllendirildi.

ID.R, 2017 yılının sonunda geliştirilmeye başlandı ve yarış otomobilinin direksiyonundaki Fransız Romain Dumas, Haziran 2018'de Colorado'daki (ABD) Pikes Peak Uluslararası Tırmanma Yarışı'nda ilk rekorunu kırdı. Ardından, dinamik ikili Goodwood Hız Festivali'nde (GB) elektrikli otomobil rekorunu kırdı. Dumas, 2019'da ID.R ile üç rekora daha imza attı: ID.R Nürburgring Nordschleife'de elektrikli bir otomobille atılan en hızlı tur rekorunun yanı sıra Goodwood ve Çin'deki Tianmen Dağı'nda genel pist rekorunu da elinde bulunduruyor.

Ödülü alan Volkswagen Motorsport Direktörü Sven Smeets, “ID.R'ın bu yıl "Electro" kategorisinde yılın yarış otomobili olarak seçilmesinden büyük bir memnuniyet duyuyoruz. Ödülü son iki yılda mükemmel bir performans sergileyen Volkswagen Motorsport ekibinin bir temsilcisi olarak alıyorum. Bu ödül, aynı zamanda sahne ışığından uzakta proje başarısına büyük katkı sağlayan arka plandaki mühendisler ve teknisyenlerin da başarısıdır.” diye konuştu. 

ÇOK OKUNANLAR