YENİ MODELLER › Volkswagen Jetta CC, Çin'de tanıtıldı

Volkswagen Jetta CC, Çin'de tanıtıldı

30 Ağustos 2014 / 16:47 Çin’e özel olarak üretilen otomobil Pekin'de New Midsize Coupe konsepti olarak gösterilmişti

Volkswagen Jetta CC, Çin'de tanıtıldı

Volkswagen, Jetta’nın dört kapılı coupe gövde formuna sahip versiyonu Lamando’yu Çin’de düzenlenen Chengdu Otomobil Fuarı’nda tanıttı. Aslında bu yılın başlarında Pekin Otomobil Fuarı’nda New Midsize Coupe (NMC) konsepti olarak gösterilen otomobilin üretim versiyonu olan Lamando Çin’de Sagitar adıyla anılan Jetta ile aynı platform üzerinde yer almıyor. Volkswagen’ın MQB platformu üzerinde yer alan otomobil aslında bileşenlerinin çoğunu yedinci jenerasyon Golf ile paylaşıyor.

Volkswagen Lamando ile Çin’de Passat CC’yi çok büyük ve/veya pahalı bulan (genç) müşterilerine bir Jetta CC sunarak satışlarını arttırmayı hedefliyor. Volkswagen’ın Şanghay’da bulunan fabrikasında üretilecek ve satışına Kasım ayı içerisinde başlanacak olan otomobilin baz fiyatının 180.000 yuan (yaklaşık 63.350 TL) olacağı söyleniyor.

Jetta CC’nin Avrupa veya Kuzey Amerika’da satışa sunulup sunulmayacağı konusunda henüz bir bilgi bulunmazken, benzer bir otomobilin 2016’da tanıtılacak yeni jenerasyon Jetta ile ortaya çıkma ihtimali oldukça yüksek görünüyor.

Haber: Ege Geçyatan

ÇOK OKUNANLAR