KONSEPT › Volkswagen Nils Concept

Volkswagen Nils Concept

06 Eylül 2011 / 01:27 Volkswagen, şehir hayatına yönelik olarak, tek kişilik ve elektrikli bir konsept yarattı

Volkswagen Nils Concept
Audi'den sonra Volkswagen de şehirli, küçük bir konsept duyurdu.  3.04 metrelik uzunluğuyla markanın 'Up' modelinden bile 50 cm daha kısa olan Nils adındaki konseptin genişliğiyse, tekerlekten tekerleğe sadece 0.39 metre. Otomobilin tekerlekleri motosikletleri andırıyor. 17 inç boyutundaki jantlara önde 115/80, arkadaysa 125/80 ebadında dar tabanlı lastikler giydirilmiş. Nils konsepti, yerleşim itibariyle Formula 1 otomobillerini çağrıştıyor: Sürücü ortada, motor arkada ve tekerlekler dışarıda!

Sadece 460 kg ağırlığındaki konseptin arkada konumlandırılan elektrikli motorunun ağırlığıysa 19 kg olarak açıklanıyor. Maksimum 130 km/s hıza ulaşabilen Nils, 0-100 km/s hızlanmasını 11 saniyenin altında tamamlayarak, performans beklentilerini karşılayabiliyor. 65 km menzile sahip olan bu küçük şehir aracının elektrikli motoru 34 bg güç ve 130 Nm tork üretiyor. Tek kademeli şanzımanla donatılan Nils'in motorunu besleyen piller, maksimum 2 saate kadar, 230V'lik elektrik soketiyle şarj edilebiliyor.

Düşük ağırlığıyla go-kart otomobilleri kadar keyif verdiği söylenen Nils’in güvenlik donanımları da dikkat çekici. Nils, ESP'ye, radar tabanlı mesafe kontrol sistemine ve Volkswagen'in Up‘ta da duyurduğu, 30 km/s hıza kadar destek sunan acil frenleme sistemine sahip. Aluminyum yaşam alanı sayesinde oldukça güvenli olduğu söylenen Nils’in ayrıca VW Up'da tanıtılan portatif medya birimine de sahip olduğu belirtiliyor. Konsept aşamasındaki Nils'in ne zaman seri üretime geçeceği büyük bir merak konusu.

Haber: Kerem TOKMAK

ÇOK OKUNANLAR