GÜNDEM › Volkswagen “yazılım hilesi”nin Avrupa’daki çözümünü açıkladı

Volkswagen “yazılım hilesi”nin Avrupa’daki çözümünü açıkladı

26 Kasım 2015 / 18:43 Alman üretici EA 189 kodlu dört silindirli TDI motorlarında motor hacmine göre farklı değişiklikler yapacak

Volkswagen “yazılım hilesi”nin Avrupa’daki çözümünü açıkladı

Volkswagen dieselgate’in Avrupa’da nasıl çözüleceğini açıkladı. Üretici, Alman Federal Motorlu Taşıma Otoritesi’ne yapılan sunumda 1.6- ve 2-litre hacimli EA 189 kodlu dört silindirli TDI motorlarda yapılacak değişiklikleri açıkladı.

Marka yetkilileri, 1.6-litre hacimli TDI motorda yapılacak olan değişikliği “akım dönüştürücüsü”nün değiştirilmesi ve motor yazılımda yapılacak bir değişiklik olarak açıklarken bu işlemin bir saatten kısa sürede tamamlanmasının öngörüldüğünü söyledi

2-litre TDI motora sahip araçlarda yapılacak olan değişiklik ise küçük bir yazılım değişikliği olarak açıklanırken, bu işlemin ise yaklaşık 30 dakika süreceğinin öngörüldüğü bildirildi.

Volkswagen bu değişikliklerin otomobillerin emisyon kısıtlamalarına uymasını sağlayacağını ve otomobillerin performans ve yakıt tüketim değerlerinin negatif yönde etkilenmeyeceğini açıklarken, bu motorlardan birine sahip olan bütün otomobillerin henüz test edilmediğinin de altını çizdi.

Açıklanan bu çözüm ile birlikte diesegate skandalının bir parçası olan otomobillerinin büyük kısmının akıbeti belli olurken, 1.2-litre hacimli dizel motorlara sahip otomobiller için üretilecek olan çözümün ay sonuna kadar açıklanması bekleniyor. 1.2-litre hacimli otomobillere uygulanacak olan işlemin 2-litre TDI motorlarda olduğu gibi yazılımsal olacağı tahmin ediliyor.

Haber: Ege Geçyatan

ÇOK OKUNANLAR