TEKNOLOJİ › Volvo Cars, NVIDIA ile işbirliğini derinleştiriyor

Volvo Cars, NVIDIA ile işbirliğini derinleştiriyor

13 Nisan 2021 / 23:35 Bir sonraki nesil XC90'da gelişmiş otonom sürüş için NVIDIA'nın DRIVE Orin çip teknolojisine yer verilecek

Volvo Cars, NVIDIA ile işbirliğini derinleştiriyor

NVIDIA ile işbirliğini derinleştiren Volvo Cars, yeni nesil otonom araçlarında DRIVE Orin çip teknolojisine yer verecek. Bir SoC (Çip-üzerinde-sistem) teknolojisi olan NVIDIA DRIVE Orin, otomotiv endüstrisi için lider bir yapay zeka hesaplama platformu olarak çalışıyor. Orin’de saniyede 254 tera (veya 254 trilyon) benzersiz işlem (TOPS) hacmi bulunuyor. Bu teknolojiye sahip ilk otomobil, gelecek yıl tanıtılması planlanan yeni nesil Volvo XC90 olacak. 

NVIDIA DRIVE Orin destekli bilgisayar, güvenli ve sürekli güncellenen, otonom sürüşü mümkün kılan önemli bir unsur. Hem şirket içinde üretilen hem de Volvo Cars'ın otonom sürüş yazılım geliştirme şirketi Zenseact tarafından geliştirilen bu yazılım, ayrıca direksiyon ve frenleme için geliştirilen yedekleme sistemleriyle de çalışacak.

NVIDIA DRIVE Orin tarafından sunulan ek bilgi işlem gücü ve grafik işleme, Volvo Cars'ın diğer teknoloji ortaklarından Luminar tarafından geliştirilen LiDAR teknolojisi gibi otonom sürüş için gereken gelişmiş sensör takımlarının kullanılmasını da mümkün kılıyor.

Volvo Cars’ın SPA2 mimarisi, üretimden itibaren otonom sürüş için donanıma hazır olarak sunulacak. Highway Pilot (Otoyol Pilotu) adı verilen denetimsiz otonom sürüş özelliği, bireysel coğrafi konumlar ve koşullar güvenli olduğu anda etkinleştirilecek.

Yapılan bu duyuru, Volvo Cars ve NVIDIA arasındaki işbirliğinin derinleştirilmesinde bir sonraki adımı temsil ediyor. Volvo Cars, 2018 yılında SPA2 tabanlı otomobillerinde ana bilgisayarlarda, NVIDIA DRIVE Xavier SoC teknolojisini kullanacağını duyurmuştu.

NVIDIA DRIVE Xavier destekli çekirdek bilgisayar, otomobil içindeki temel yazılım, enerji yönetimi ve sürücü yardımı gibi ana fonksiyonları yönetecek. Görme ve LiDAR gibi yoğun bilgi işlem gerektiren işlerde ve otonom sürüş için gereken yüksek güvenlik düzeyi gibi durumlarda NVIDIA DRIVE Orin destekli otonom sürüş bilgisayarı ile birlikte çalışacak.

ÇOK OKUNANLAR