SEKTÖREL › Volvo Cars, yeni Polestar Engineered elektrikli performans paketini sunar

Volvo Cars, yeni Polestar Engineered elektrikli performans paketini sunar

18 Haziran 2018 / 23:23 Volvo Cars, yeni 60 serisinin T8 Twin Engine versiyonlarına özel, Polestar Engineered paketini sunuyor

Volvo Cars, yeni Polestar Engineered elektrikli performans paketini sunar

Volvo Cars, yeni 60 serisi T8 Twin Engine elektrikli hibrit otomobillerine özel, Polestar Engineered adını verdiği yeni gelişmiş elektrikli performans teklifini sunuyor. Duyuru, şirketin Güney Carolina'nın Charleston kentinde yer alan ABD’deki ilk üretim tesisinin açılış töreninde, yeni S60 premium spor sedan modelinin tanıtımından bir hafta önce yapılacak.

Volvo Cars’ın elektrik performans alanında bir kolu olan Polestar tarafından geliştirilen Polestar Engineered, Polestar’ın performans mühendisliği uzmanlığını otomobilin tekerleklerine, frenlerine, süspansiyonuna ve motor kontrol ünitesine uygulayan eksiksiz bir teklif olarak gösteriliyor.

Volvo Cars Başkan ve CEO’su Hakan Samuelsson, “Elektrikli otomobiller bizim geleceğimizdir” diyor ve sözlerine şöyle devam ediyor; “Bugün, Polestar’ın performans mühendisliği uzmanlığıyla geliştirilen Volvo elektrikli modellerin yeni çağı başlıyor. Bu strateji, otomotiv endüstrisinin geleceğinin elektrikli olacağına dair ortak inancımızla sıkı sıkıya bağlıdır.”

Polestar Engineered, ilk kez yeni S60 ile tanıtılıyor. Gelecek yıllardan itibaren ise yeni V60 stationwagon ve XC60 SUV üzerinde de yer alacak olan Polestar Engineered, Volvo yetkili satıcıları ve Volvo'nun premium otomobil abonelik hizmeti olan Care by Volvo üzerinden, küresel olarak sınırlı sayıda satışa sunulacak.

Yeni hafif jantlar, Polestar Engineered bileşenlerinin ayırt edici rengi olan göz alıcı altın rengi fren kaliperlerini gösterebilmek için açık bir tasarıma sahip. Ayrıca, Polestar amblemleri, siyah krom egzoz boruları ve altın emniyet kemerleri de Volvo otomobilin Polestar Engineered ile donatılmış olduğunu gösteriyor. Brembo mono-blok fren kaliperleri tek parça halinde kalıba dökülüyor ve sertlik için optimize ediliyor. Fren disklerinin yivli tasarımı soğumayı hızlandırırken, fren balataları daha yüksek bir ısı toleransı sunuyor.

Polestar Engineered multi-link ön ve arka süspansiyon, konfordan vazgeçmeden yaylarda ve sönümlendiricilerde sertleşmeye izin veren, çift akışlı bir valfe sahip premium Öhlins darbe emicilerle birlikte hareket ediyor. Kule gergisi ve ayarlanabilir darbe emici tasarım, Polestar 1 elektrikli hibrid performans otomobil ile sunuluyor.

Motor kontrol ünitesinin ince ayarı sayesinde, S60 elektrikli T8 Twin Engine motorun değerleri 670 Nm tork ve onunla kombine 415 bg güce çıkıyor. Standart T8 Twin Engine, 400 bg ve 640 Nm değerlerine sahip.

ÇOK OKUNANLAR