GÜNDEM › Volvo Concept You

Volvo Concept You

02 Ekim 2011 / 16:39 Volvo Car Corporation, yeni büyük sedan serisinin gelişim sürecinde cesur bir adım daha atıyor

Volvo Concept You
Volvo’nun modern insanların ihtiyaçlarından ilham alarak geliştirdiği Concept You, Şanghay Otomobil Fuarı’nda tanıtılan Concept Universe’ün takipçisi konumunda. Bu konseptlerin her ikisi de, Volvo’nun bir sonraki üst sınıf binek otomobilinin nihai tasarımına karar verilirken, dünya genelinde otomobil alıcılarından veri elde etmek amacıyla kullanılıyor. Şirket, Concept Universe hakkında gerek anketler yoluyla gerek sosyal medyada yer alan yorumları yakından izleyerek dünyanın değişik yerlerinden geri bildirimler topladı.

Concept You, açık mavi, likit metal DuPont boyası ile boyanmış. Havalandırmalı fren diskleri, Volvo’nun yarış otomobilleri uzmanı Polestar tarafından geliştirilen Concept You’da 21 inçlik parlak alüminyum jantlar ve 275/30 R21 ebadında lastikler bulunuyor. Ön tasarımın günümüz Volvo’larına pek benzemediği bir gerçek.

Sezgisel teknolojiler
İskandinav form diline sahip büyük, lüks bir otomobil olarak tanımlanan Concept You’nun lüks iç tasarımı, çeşitli akıllı tablet teknolojilerinin bileşimi ve birinci sınıf işçilikle sunuluyor. Concept You’nun kontrol merkezi dört ana alandan oluşuyor: Dijital Sürücü Bilgi Ekranı (Driver Information Monitor-DIM), ön camda baş üstü ekranı, ön konsolun üst tarafında bir dokunmatik ekran ve iki arka koltuğun arasında bir başka dokunmatik ekran. Ahşap/deri kaplamalı direksiyon, entegre dokunmatik ekranlar içeren alüminyum ve camdan yapılmış pedlere de sahip. Orta konsolun üst tarafında yer alan dokunmatik ekran, sürücü bakana kadar uyku modunda kalıyor. Gizlenmiş kızılötesi kamera, sürücünün göz hareketlerini izliyor ve bu bilgi de ekrana gönderiliyor. Bir başka sensör de el hareketlerini izleyerek, bilgi-eğlence sistemini kontrol moduna geçiriyor. Ekrana sürücünün ya da ön koltuktaki yolcudan hangisinin yaklaştığına bağlı olarak ekrandaki seçenekler de farklılık gösteriyor. Sürücü, ortadaki ekranda yer alan görüntüyü “kaydırarak” baş üstü ekranına taşıyabiliyor ve hatta arka koltuktaki yolcularla bilgi paylaşımı yapabiliyor. Orta konsolun üzerindeki işaret, dosya transferini gösteriyor. Bilgi-eğlence sisteminde ayrıca en son teknolojiye sahip Alpine ses sistemleri de yer alıyor. Bu sistemde, otomobilin dışındaki havayı kullanarak kaliteli bir ses deneyimi oluşturan “FreshAir” derin bas hoparlörü özelliği mevcut.

Deri, süet ve özel üretim kumaş
Otomobildeki dört ayrı koltuğun her birinde Dinamica ekolojik süet ve kromsuz Bridge of Wear deri karışımı kullanılmış. Koyu siyah renkli ön koltukların orta kısmı süet kaplamalı ve kaydırmama özelliği optimum seviyeye ulaşıyor. Bej rengi arka koltuklar da tam konfor için ortada deri, kenarlarda süet kumaş ile hazırlanmış. Concept You tasarımda ayrıca özel üretim kaliteli lüks döşemeler de yer alıyor. Ön koltukların arkaları ve kapı içleri, İsveçli moda evi Oscar Jacobsen tasarımına uygun olarak özel İtalyan kumaşıyla kaplandı.

ÇOK OKUNANLAR