İLK BAKIŞ › Volvo crossover’lara odaklanmaya hazırlanıyor

Volvo crossover’lara odaklanmaya hazırlanıyor

17 Ekim 2016 / 18:07 İsveçli üretici elinin en güçlü olduğu pazarlardaki müşterilerinin taleplerini göz önünde bulunduruyor

Volvo crossover’lara odaklanmaya hazırlanıyor

Volvo’nun araştırma ve geliştirmeden sorumlu patronu Peter Mertens, markanın SUV satışlarının her geçen gün arttığının altını çizdi. Volvo’nun 2020’den önce sattığı otomobillerin yarısından fazlasının SUV olacağının öngörüldüğünü açıklayan yönetici, 2018 yılında sunulması planlanan XC40 adındaki kompakt crossover modelin, marka için bir dönüm noktası olacağını düşündüğünü açıkladı. Müşterilerin, özellikle Volvo’nun en iddialı pazarları olan İsveç, ABD ve Çin’de sedan, hatchback ve station wagon gövdeli otomobillerden, crossover ve SUV’lere yöneldiklerinin altını çizen Mertens, İsveçli üreticinin yeni XC40 modelinden yılda kaç adet üreteceği hakkında ise herhangi bir bilgi vermedi.

Geçtiğimiz yıl 503.127 adet otomobil satışı gerçekleştiren Volvo’nun satışlarında, Cross Country ve XC modelleri yaklaşık 267.000 adetlik bir pay aldı. İsveçli üreticinin yeni kompakt SUV modeli XC40’tan ise yılda 100.000 adetten fazla üretebileceği tahmin ediliyor.

Haber: Ege Geçyatan

ÇOK OKUNANLAR