SEKTÖREL › Volvo EX30'un Avrupa'daki üretimi başladı

Volvo EX30'un Avrupa'daki üretimi başladı

27 Nisan 2025 / 23:54 Tamamen elektrikli EX30, Türkiye’ye özel versiyonuyla Temmuz ayından itibaren yollarımızda olacak

Volvo EX30'un Avrupa'daki üretimi başladı

Volvo Cars, elektrikli araç stratejisinde önemli bir adım atarak, EX30 modelinin Avrupa üretimine resmen başladı. Belçika'nın Ghent kentindeki Volvo fabrikasında üretimine başlanan EX30, Türkiye dahil olmak üzere birçok Avrupa pazarından gelen talepleri karşılayacak. Çin üretimi otomobillere uygulanan ithalat yönetmeliği nedeniyle bugüne kadar ülkemizde sunulamayan EX30, Avrupa üretimi sayesinde artık Türkiye'de de satılabilecek. Türkiye’ye özel 150 kW motor seçeneğiyle gelecek olan model, Temmuz ayı itibarıyla yollarda olacak.

3fb25115d31a1b4a93c38045c33f0b4a_1.jpg

Volvo Car Türkiye Genel Müdürü Alican Emiroğlu, Ghent fabrikasının ilk iki aylık üretim kapasitesinin büyük bir kısmının Türkiye’ye ayrıldığını açıkladı. Müşteriler, nisan sonunda ön taleplerini iletebilecek; EX30'un fiyat bilgisi ise haziran ortasında yapılacak lansmanla birlikte paylaşılacak.

3fb25115d31a1b4a93c38045c33f0b4a_0.jpg

EX30 üretimi için Ghent tesisine 200 milyon Euro yatırım yapılırken, yaklaşık 350 kişilik yeni istihdam sağlandı. Volvo’nun bu fabrikasında EX30’un yanı sıra EX40, EC40, XC40 ve V60 modelleri de üretiliyor. Volvo Cars, Avrupa’daki üretim kapasitesini artırarak sürdürülebilirlik, yenilikçilik ve rekabetçilik hedeflerine katkı sunmayı amaçlıyor.

ÇOK OKUNANLAR