SEKTÖREL › Volvo güvenliği bir kez daha tescillendi

Volvo güvenliği bir kez daha tescillendi

28 Eylül 2013 / 06:25 Volvo'nun tüm mevcut modelleri İsveç sigorta şirketi Folksam'ın son raporunda en üst güvenlik seçimi tavsiyesini aldı

Volvo güvenliği bir kez daha tescillendi
İsveç sigorta şirketi Folksam'ın raporunda bu başarıya ulaşabilmesi için bir markanın modellerinin, ortalama bir otomobilden yüzde 40 daha güvenli olması gerekiyor. Volvo’nun S60, V60, V70 ve S80 modelleri, raporda yer alan diğer modellerden yaklaşık yüzde 60 daha güvenli olduğunu kanıtladılar. Tüm Volvo modelleri, DSTC adı verilen (Dinamik Denge ve Çekiş Kontrolü) denge sistemi ve boyun koruma sistemi WHIPS’i standart olarak sunuyor. Ayrıca otomatik fren sağlayan Şehirde Güvenlik Sistemi - City Safety de tüm yeni modellerin standart donanımında yer alıyor.

Folksam’ın raporlarına, 1994 ve 2013 yılları arasında İsveç polisi tarafından bildirilen 158 bin kaza dahil edilmiş ve 238 otomobil modelinin güvenlik performansı değerlendirilmiştir. Bu bilgiler, 2003 ve 2013 yılları arasında trafik kazalarında yaralanan 38 bin kişi hakkındaki sağlık raporları ile de birleştirilmiştir.

ÇOK OKUNANLAR