SEKTÖREL › Volvo Kamyon'un şanzımanına ödül...

Volvo Kamyon'un şanzımanına ödül...

20 Ocak 2015 / 22:20 Volvo Kamyon’un spor otomobillerden ağır vasıtalara uyarladığı çift kavramalı I-Shift şanzıman, ‘2014 Yılın Kalite İnovasyon Ödülü’ne layık görüldü

Volvo Kamyon'un şanzımanına ödül...

Her yıl iyi tasarlanmış bir metodoloji ile müşteri ihtiyaçlarına cevap verebilecek, yenilikçi çözümler sunan kişi, kurum ya da şirketlere verilen Yılın Kalite İnovasyon Ödülü, üst üste ikinci kez Volvo Kamyon’un oldu. Volvo Kamyon bu ödülü, çift kavramalı yeni şanzımanıyla aldı. 

Yüksek performanslı spor otomobiller için tasarlanan şanzıman, ağır vasıtalara dünyada ilk kez Volvo Kamyon tarafından çift kavramalı I-Shift olarak uyarlandı. Volvo Kamyon, çift kavramalı I-Shift şanzımanıyla güç kesintisi ve hız kaybı olmadan vites değiştirme avantajı sunuyor. Geleneksel şanzıman sistemlerinde vites geçişi sırasında yaşananların aksine yumuşak ve sarsıntısız bir sürüş imkânı sunan çift kavramalı I-Shift, yakıt tüketimini azaltırken ulaşımda verimlilik de sağlıyor.

Volvo Kamyon’a ödülü veren Seçici Kurul’un uzman üyesi ve Stockholm KTH Kraliyet Teknoloji Enstitüsü Doçenti Matti Kaulio, “Çift kavramalı I-Shift, sürücüler ve lojistik firmalarının yanı sıra toplumun tümü için de önemli iyileştirmeler getiriyor. Volvo Kamyon’un yeni şanzımanı yenilikçi bir ürün olarak karşımıza çıkıyor” dedi.

Volvo Kamyon Kalite Direktörü Hayder Wokil ödülle ilgili, “Yenilikçilik alanındaki yetkinliklerimizin ödüllendirilmesi gerçekten harika. Biz, sistematik bir biçimde müşteriye ve sürücülere net fayda sağlayacak yeni çözümler üretmek için çalışıyoruz. Çift kavramalı I-Shift beklentilerimizin de ötesinde bir takdir gördü. Yılın Kalite İnovasyon Ödülü’nü kazanmamız yaptığımız işin doğruluğunu teyit eden önemli gelişmelerden birisi” dedi.

2013 yılında, Volvo Kamyon Yılın Kalite İnovasyon Ödülü’nü, direksiyon stabilizasyon sistemi olan ve tüm dünyada, Jean-Claude Van Damme'ın “The Epic Split” filminde de kullanılarak büyük yankı uyandıran Volvo Dynamic Steering ile almıştı.

ÇOK OKUNANLAR