GÜNDEM › Volvo, pazarlama stratejisini değiştiriyor...

Volvo, pazarlama stratejisini değiştiriyor...

20 Aralık 2014 / 23:16 Yeni güvenlik teknolojileri ve konsept otomobilleriyle son zamanlarda değişim gösteren Volvo, pazarlama stratejisini de elden geçiriyor

Volvo, pazarlama stratejisini değiştiriyor...

Volvo, yeni pazarlama kanallarının gelişmesi, tüketicilerin değişen tüketim alışkanlıkları, teknolojik gelişim ve rekabet ortamını gözeterek, merkezinde kullanıcıların yer aldığı yeni pazarlama stratejisini hayata geçirecek. Gelişen dünyanın dijital platformdaki yeniliklerini göz ardı etmeyen İsveçli üretici, dijital dünyayla stratejik uyum içerisinde olmak adına hayata geçireceği yeni pazarlama stratejisinde, dijital alanda liderliğe odaklanacak.

Volvo, kullanıcıların değişen tüketim alışkanlıklarının bu kararı almalarında etkili olduğunu bildirerek, yeni pazarlama stratejilerinin önemli hedeflerini de paylaştı. İsveçli üretici yeni aldığı kararla birlikte, dijital pazarlama stratejisini geliştirerek online satışla da bayi ağını destekleyecek. 2014’ün üçüncü çeyreğinde Yeni Volvo XC90’ın tanıtımı için bunun ilk adımları atılmış ve Volvo’nun kuruluş yılına atıfta bulunmak için 1927 adet olarak internet üzerinden satışa çıkarılarak 47 saatte satış tamamlanmıştı.

Endüstri lideri araç konfigüratörü: Volvo, sektörde kullanılan sıradan kendi otomobilini oluştur uygulamaları yerine fonksiyonel bir deneyim yaşatmayı planlıyor. Bu uygulamayla kullanıcı kendi kişisel tercih ve bütçesine göre oluşturacağı tamamen kişiselleştirilmiş bir otomobil seçebilecek. Kullanıcılar bu site üzerinden seçtikleri özelliklerle oluşturulan otomobilin kısa videosunu izleyerek, seçtiği otomobili yakından inceleyebilecek.

Öncü web sitesi: Yeniden tasarlanacak olan Volvo web sitesi sadece bilgi kaynağı olmayacak, her ekran ve her deneyim Volvo markası ve marka değerleri ile uyumlu bir deneyim içinde sunulacak.

Otomobil Fuarlarına Katılım: Volvo, pazarlama stratejisini modernize ederek 2015 yılından itibaren, uluslararası fuarlara yönelik uzun dönemde sadece üç bölgedeki otomobil fuarlarına katılacağını bildirdi. Bu karar doğrultusunda Volvo, Avrupa’da Cenevre Otomobil Fuarı, Amerika’da Detroit Otomobil Fuarı, Çin’de ise Şangay ve Pekin Otomobil Fuarları olmak üzere her yıl bu bölgelerde gerçekleştirilen bir otomobil fuarında yer alacak.

Volvo, yeni pazarlama stratejisi kapsamında kullanıcılarına doğrudan ulaşabileceği dünya çapındaki lansmanlar, satış sonrası ve marka sadakatini pekiştirici organizasyonlar ve markanın ürünlerine dikkat çekecek ilgi çekici etkinlikler gerçekleştirecek.

Haber: Ege Geçyatan

ÇOK OKUNANLAR