İLK BAKIŞ › Volvo V90’ın resmi fotoğrafları internete sızdı!

Volvo V90’ın resmi fotoğrafları internete sızdı!

15 Şubat 2016 / 23:17 İsveçli üretici tamamen yeni modelinin resmi tanıtımını 18 Şubat’ta yapmayı planlıyor

Volvo V90’ın resmi fotoğrafları internete sızdı!

Volvo otomobil dünyası tarafından merakla beklenen yeni modeli V90’ın tanıtımını 18 Şubat’ta yapmayı planlıyor olabilir, ancak internete sızan fotoğraflar otomobilin nasıl görüneceğini gözler önüne seriyor. Birkaç hafta önce tanıtılan sedan gövdeli S90’ı beğenen kitle için oldukça güzel bir haber niteliğinde olan fotoğraflar, İsveçli tasarımcıların S90’ı 2014 yılında tanıtılan Volvo Concept Estate ile iyi bir şekilde harmanladığını gösteriyor. Alçalan tavan çizgisi ile şu anda satışta yer alan V70’ten daha şık bir görünüme sahip olan yeni otomobilin L-şeklindeki stopları ise konsept otomobilde yer alan stopları andırıyor.

S90 ile aynı şekilde Volvo’nun Ölçeklendirilebilir Ürün Mimarisi üzerinde yer alan yeni V90’ın da markanın diğer yeni modelleri gibi yalnızca dört silindirli motorlar ile sunulacağı söyleniyor. Volvo V90 ürün gamının zirvesinde ilk etapta elektrikli bir motor ile eşlenen 2-litre hacimli turbo ve süperşarjlı motora sahip 400 bg güç üreten T8 hibrit versiyon yer alacak. Polestar’ın geliştireceği hibrit performans versiyonu ise ilerleyen dönemlerde V90 ürün gamının tahtını ele geçirecek.

Volvo’nun tamamen yeni V90’ı önümüzdeki ay düzenlenecek olan Cenevre Otomobil Fuarı’nda göstermesi ve 2016 yılının ikinci yarısında satışa sunması bekleniyor.

Haber: Ege Geçyatan

ÇOK OKUNANLAR