SEKTÖREL › Volvo yeni modellerinde hızı düşürüyor

Volvo yeni modellerinde hızı düşürüyor

21 Mayıs 2020 / 17:18 Volvo Cars, yeni otomobillerinde maksimum hızı 180 km/s ile sınırlandıracak

Volvo yeni modellerinde hızı düşürüyor

Artık her yeni Volvo modelinde maksimum hız 180 km/s ile sınırlanacak. Volvo Cars, bu yeni önlemin potansiyel müşteri kaybı anlamına geldiğinin farkında olsa da, hayat kurtarabilecek eylemlerde bulunma konusunda otomobil üreticilerinin hakları ve yükümlülükleri hakkındaki tartışmalarda öncü olma geleneğini sürdürmek istiyor.

Hız sınırının yanı sıra, ayrıca artık her Volvo'da bir Care Key yer alacak. Car Key, Volvo sürücülerinin otomobillerini diğer aile üyelerine veya daha genç ve deneyimsiz sürücülere ödünç vermeden önce hız sınırı koyma gibi çeşitli sınırlamalara imkan sağlıyor. 180 km/s hız sınırlaması ve Care Key uygulaması birlikte, hızın tehlikeli olduğuna dair güçlü bir mesaj veriyor. 

Volvo Cars Güvenlik Merkezi başkanı Malin Ekholm, “Bir otomobil üreticisinin trafik güvenliğini artırmaya yardımcı olma sorumluluğu taşıdığını düşünüyoruz. Hız sınırlama teknolojimiz ve onun başlattığı diyalog bu düşünceye uygun düşüyor. Hız sınırı ve Care Key, insanların hızın tehlikeli olduğunu anlamalarına ve bunu yansıtmalarına yardımcı olurken, ayrıca iç rahatlığı sağlıyor ve iyi sürücü davranışlarını da destekliyor.” dedi.

ÇOK OKUNANLAR