SEKTÖREL › Volvo'dan yeni motorlar geliyor...

Volvo'dan yeni motorlar geliyor...

27 Ağustos 2013 / 23:23 Volvo'nun Drive-E motor yelpazesinin 2.0 lt dört silindirli güç üniteleri önümüzdeki aylardan itibaren tanıtılacak

Volvo'dan yeni motorlar geliyor...
Volvo’dan Drive-E adı verilen yeni bir motor gamı geliyor. Yelpazenin 2.0 lt dört silindirli ilk üç ünitesi kış aylarından itibaren tanıtılacak. Bu motorların yanında geliştirilen dizel motorlarda i-Art teknolojisi kullanılacak ve benzinli turbo motorlardaysa hem turbo hem de süperşarjdan faydalanılacak. 8-ileri otomatik şanzıman da yolda.

Dizel motorlarda kullanılacak olan i-Art teknolojisi; yakıt hattı basıncını sürekli 2500 bar’da tutacak, her enjektöre yerleştirilen sensörlerle silindirlere her yanma esnasında püskürtülen yakıt miktarını ölçecek ve optimum değer ile yakıt tasarrufu ile performansı birleştirecek.

Volvo’nun yeni motorları ayrıca geleceğin elektrifikasyon sistemleri için de hazırlanmış durumda. Kompakt boyutlara sahip dört silindirli motorlar sayesinde, elektrikli motorlar otomobilin ön ya da arka aksına monte edilebilecek ve pil takımları aracın merkezinde yer alacak.

Haber: Ege Geçyatan

ÇOK OKUNANLAR