KONSEPT › Volvo'nun Cenevre yeniliği: 'Concept Estate'

Volvo'nun Cenevre yeniliği: 'Concept Estate'

01 Mart 2014 / 15:23 İsveçli üretici, Cenevre Otomobil Fuarı'nda tanıtacağı yeni konseptiyle üçlemeyi tamamlayacak...

Volvo'nun Cenevre yeniliği: 'Concept Estate'

Volvo, yeni konseptini Cenevre'de gün ışığına çıkaracak. Concept Coupe ile başlayıp Concept XC Coupe ile devam eden konsept otomobil üçlemesinin son ürünü olan Concept Estate, shooting brake gövdesiyle farklı bir tarza sahip. Diğer iki otomobilde de karşımıza çıkan dalgalı ızgara ve T şeklinde gündüz farlarına sahip keskin farlarıyla oldukça şık bir görünüm sunan bu otomobil koyu kahverengi renge ve 21 inçlik beş kollu alaşım jantlarıyla da fuarın en ilgi çekici konseptlerinden biri olacak gibi görünüyor.

Arka kısmıyla 70’lerin Volvo 1800 ES’sine göz kırpan Concept Estate, tıpkı daha önceki konsept otomobiller gibi Volvo'nun yeni 'Ölçeklenebilir Ürün Mimarisi (SPA)’ üzerine inşa edilmiş ve markanın yeni Drive-E motor gamından bir motora sahip.

İç mekan Volvo’nun şu an ürettiği modellerin aksine çok daha sade bir tasarıma sahip, ancak çok fütüristik bir görünüm sunuyor. Orta konsolda, pek çok özelliğe ulaşmanızı sağlayan tablete benzeyen büyük bir dokunmatik ekran bulunuyor. Volvo, konsept otomobilin sahip olduğu pahalı materyallerin, bir İskandinav oturma odasındaymış gibi hissettireceğini söylüyor. Ayrıca iç mekanın bu yeni tasarımı, Volvo’nun gelecekte üreteceği yeni modellerin iç mekanlarının nasıl olabileceği hakkında da ipuçları taşıyor.

Haber: Ege Geçyatan

ÇOK OKUNANLAR