
Volvo'un ikinci elektriklisi geldi
06 Kasım 2022 / 23:33 Volvo’nun tamamen elektrikli ikinci modeli C40 Recharge, iki motor alternatifiyle satışa sunuldu

Volvo Cars, CMA araç platformunda üretilen ve tarihte sadece tamamen elektrikli olarak tasarlanan ilk Volvo modeli olmasıyla öne çıkan tamamen elektrikli C40 Recharge’ı özel bir lansmanın ardından Türkiye pazarına sundu. Belçika'nın Gent kentindeki Volvo Cars tesisinde üretilen C40 Recharge’ın tek motorlu ve önden çekişli P6 versiyonu 1.710.264 TL’den; dört tekerlekten çekişli ve çift motorlu P8 versiyonu ise 1.880.146 TL’den başlayan fiyat etiketleri taşıyor. C40 Recharge’ın satış süreci, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de online olarak yürütülecek.

Tıpkı markanın ülkemizdeki ilk tamamen elektrikli modeli olan XC40 Recharge gibi C40 Recharge da gövde rengindeki kapalı ön panjuruyla elektrikli bir Volvo olduğunu ilk bakışta belli ediyor. En yeni piksel teknolojisine sahip adaptif farları ve tavana uzanan stop grubuyla dikkat çekici bir ışık imzası ve aydınlatma performansı sunan C40 Recharge, büyük tekerlekleri, eğimli arka tasarımı ve aerodinamik spoyleri sayesinde aynı zamanda sportif bir duruşa da sahip.

Kabininde hiç deri materyal kullanılmayan ilk Volvo modeli olan C40 Recharge, kendine özgü bir dizi renk ve dekor seçeneğiyle birlikte sunuluyor. Volvo Cars kullanıcılarına, deri iç mekan seçenekleri yerine, biyolojik bazlı ve geri dönüştürülmüş kaynaklardan üretilen, yüksek kaliteli sürdürülebilir malzeme alternatifleri sunuyor. Volvo Cars tarafından üretilen yeni bir iç malzeme olan Nordico da buna bir örnek niteliği taşıyor. İçeriği; pet şişeler gibi geri dönüştürülmüş malzemelerden yapılan tekstiller, İsveç ve Finlandiya'daki sürdürülebilir ormanlardan elde edilen biyolojik nitelikli malzemeler ve içecek endüstrisinden geri dönüştürülmüş mantarlardan oluşan Nordico ile birinci sınıf iç tasarımda yeni bir standart belirleyen Volvo Cars’ın ilk kez Nordico ile üretilen ve başka hiçbir deri döşeme seçeneği ile sunulmayan otomobili C40 oldu.

C40, Türkiye pazarında "Recharge Twin" ve "Recharge" motor seçenekleriyle sunuluyor. P8 model uzantısıyla sunulan "Recharge Twin" motor tipinde, biri önde ve diğeri ise arka aksta olmak üzere 150 kW’lik iki elektrikli motor görev yapıyor. Toplam 300 kW yani 408 beygir gücü üreten P8, 0’dan 100 km/s hıza 4.7 saniyede çıkarak adeta spor otomobil performansı ortaya koyuyor. Tahmini 450 km’ye varan menzil sağlayan 78 kWh kapasiteli bataryasının DC şarj istasyonunda yüzde 80 doluluğa yaklaşık 40 dakikada ulaşabildiği açıklanıyor. C40 Recharge’ın önden çekişli P6 versiyonu ise 231 beygir gücünde 170 kW’lik tek elektrikli motora sahip. 69 kWh kapasiteli biraz daha küçük bir bataryaya sahip olan P6, 438 km’ye varan menzil ve 7,4 saniyelik 0-100 hızlanma süresi sunuyor.

C40 Recharge, 2030 yılında satılan tüm otomobillerin tamamen elektrikli olmasını hedefleyen Volvo Cars için önemli bir role sahip. Volvo Car Turkey Pazarlama, PR ve Tüketici Deneyimi Direktörü Melike Peksel yeni modelle ilgili olarak; “Yeni ve tamamen elektrikli C40 Recharge sadece teknik özellikleriyle değil aynı zamanda tasarımıyla da geleceğe bakış açımızın önemli bir parçası. 2040 yılına kadar tamamen döngüsel bir iş modeline geçmeyi planlayan bir otomobil şirketi olarak 2025 yılına kadar yeni Volvo otomobillerindeki malzemenin yüzde 25'inin geri dönüştürülmüş ve bio-tabanlı içerikten oluşmasını hedefliyoruz. C40 iç tasarımında, Nordico kullanılarak üretilen ve başka hiçbir deri döşeme seçeneği ile sunulmayan ilk otomobilimiz” dedi.

-
Hyundai STARIA da elektriklendi
Hyundai’nin tam elektrikli ilk MPV modeli STARIA Elektrik, Brüksel Otomobil Fuarı’nda tanıtıldı
-
Yeni CLA'nın mHEV versiyonu Türkiye'de...
Mercedes-Benz, yeni CLA'nın 48 volt teknolojili versiyonunu da Türkiye’de satışa sundu
-
Yeni Kia Stonic satışa sunuldu
Kia'nın B-Crossover modeli Stonic yenilenen tasarımı ve gelişmiş dijital donanımlarıyla Türkiye'de...
-
Yeni Opel Astra Brüksel’de sahneye çıktı
Opel, Brüksel Otomobil Fuarı’nda yeni Astra ve Astra Sports Tourer’ın dünya prömiyerini gerçekleştirdi
-
Škoda’nın en büyük elektrikli SUV modelinin ismi belli oldu
Skoda, yedi koltuklu elektrikli SUV modeli Peaq ile ürün gamının zirvesini güçlendiriyor
-
GAZOO Racing’i artık ayrı bir performans markası
Toyota, GAZOO Racing’i yol ve yarış otomobillerini geliştiren ayrı bir performans markası olarak konumlandırdı
-
Makyajlanan Peugeot 408 gün ışığına çıktı
Peugeot, sportif fastback tasarımlı 408 modelinin makyajlanmış versiyonunu tanıttı
-
Makyajlı Dacia Sandero Türkiye’de satışa sunuldu
Dacia, makyajlı Sandero modelini 1.240.000 TL’den başlayan fiyatlarla Türkiye’de satışa sundu
-
Yüce Auto-Škoda, tarihinin en yüksek satış rakamına ulaştı
Škoda, Türkiye otomotiv pazarında 2025’te 45.321 adetlik satış gerçekleştirerek Yüce Auto tarihinin en yüksek yıllık satış rakamını elde etti.









































FERRARI SF90 XX STRADALE FIORANO'DA!
AUDI ACTIVESPHERE CONCEPT
550 BEYGİR GÜCÜNDE YENİ BMW M3 CS