SEKTÖREL › VW Amarok yılın pick-up'ı seçildi

VW Amarok yılın pick-up'ı seçildi

04 Şubat 2012 / 03:57 2012'nin en başarılı modellerini açıklayan 'What Van?', pick-up sınıfında birinciliği Amarok'a verdi

VW Amarok yılın pick-up'ı seçildi
Hafif ticari araç yayınlarından 'What Van?’ın konularında uzman editörleri tarafından her yıl düzenli olarak gerçekleştirilen değerlendirmeler neticesinde verilen ‘What Van? Ödülleri’ sahiplerini buldu. 12 farklı kategoride değerlendirmelerin yapıldığı ‘What Van? Ödülleri’nde Volkswagen Amarok, 2012 yılının en iyi Pick-up’ı seçildi.
 
Yapılan değerlendirmede, What Van? editörleri, Amarok’un 122 bg'lik 2.0 lt TDI ve Türkiye’de de satılmakta olan 163 bg gücünde 2.0 litrelik BiTDI versiyonlarını test ettiler. 

Özellikle güvenlik konusunda son derece olumlu dereceler alan Amarok'un, planlı fren uygulamalarıyla dik yokuşlarda sürüş hızlarını sabit tutarak, herhangi bir talihsizlikle karşılaşmadan inişin gerçekleştirilmesini mümkün kılmasıyla fark yarattığı açıklanıyor. Amarok’ta standart olarak sunulan ve Elektronik Denge Programı, Fren Destek Sistemi, Çekiş Kontrol Sistemi ile Römork Denge Kontrolünün de dahil olduğu güvenlik paketi editörler tarafından son derece beğeniyle karşılandı. Amarok’un asfalt zemindeki yol tutuşu da değerlendirmelerde öne çıkan diğer özellikler oldu.

ÇOK OKUNANLAR