İLK BAKIŞ › VW, Budd-e konseptini üretmeyi planlıyor

VW, Budd-e konseptini üretmeyi planlıyor

30 Ocak 2016 / 12:05 Alman üretici Budd-e konseptine benzer bir modeli 2020 yılına doğru satışa sunmayı hedefliyor

VW, Budd-e konseptini üretmeyi planlıyor

Volkswagen, Tüketici Elektronikleri Fuarı’nda (CES) gösterdiği Budd-e konseptini üretmeyi planlıyor. Üreticinin elektrik ve elektronik geliştirme şefi Volkmar Tanneberger Britanya merkezli Car dergisine verdiği röportajda, “Bu otomobile oldukça benzeyen bir modelin MEB platformu üzerinde üretime ulaştığını göreceksiniz.” diyerek konsept otomobilin üretilmesinin planlandığının sinyallerini verdi. Tanneberger ayrıca üretim modelinin 2020 yılına doğru piyasaya sürüleceğini söyledi.

Budd-e konsepti Volkswagen’in yeni Modüler Elektrikli Platformu (MEB) üzerinde yer alan ilk araç olma özelliğini taşıyor. Özel olarak plug-in hibrit ve elektrikli araçlar için geliştirilen bu platform büyük batarya gruplarına ve elektrikli sürüş bileşenlerine ev sahipliği yapabiliyor.

Volkswagen her ne kadar Budd-e konseptinin teknik detaylarını açıklamamış olsa bile, konsept aracın devasa 101 kWh’lik pil grubuna ve her aksının üzerinde bir elektrikli motora sahip olduğu biliniyor. Alman üretici konseptin 150 km/s’lik maksimum hıza ve 600 km’lik menzile sahip olduğunu bildiriyor.

Şaşırtıcı bir şekilde, Volkswagen Grubu’nun lüks markası Audi’nin de aynı platformu yeni A2 modeli için kullanabileceği konuşuluyor. Bu otomobilin geçtiğimiz günlerde haberini verdiğimiz üretimi planlanan elektrikli araçlardan bir tanesi olduğu iddia ediliyor.

Haber: Ege Geçyatan

ÇOK OKUNANLAR